Tompa Gábor a fost ales cel mai bun regizor pentru spectacolul "Neguţătorul din Veneţia", de William Shakespeare, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, în cadrul celei de-a 27-a ediţie a Galei Premiilor UNITER 2019 care are loc la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rivalii la premiu au fost: Alexandru Darie, pentru regia spectacolului „Coriolanus”, de William Shakespeare, Teatrul Bulandra, Bucureşti, şi Victor Ioan Frunză, pentru regia spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, de Dale Wasserman, Teatrul Metropolis, Bucureşti

Pentru a 27-a ediţie a Galei premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Oana Borş şi Mircea Morariu. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018.

Juriul final, care i-a desemnat pe câştigători în seara galei a fost alcătuit din: Vlad Ivanov (actor), Doina Modola (critic), Maia Morgenstern (actriţă), Cristian Pepino (regizor) şi Viorica Petrovici (scenograf). 

Anul acesta, oamenii de teatru sărbătoresc un veac de la inaugurarea, în Piaţa Avram Iancu, a celei mai importante instituţii teatrale din Transilvania. Peste 300 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt prezenţi la sărbătoarea teatrului românesc.


Spectacolul, al c[rui amfitrion este Ion Caramitru, este transmis în direct pe TVR1, Radio România Cultural, prin livestreaming pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro, şi va fi preluat de pagina de facebook UNITER.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.