Fostul fotbalist Helmuth Duckadam s-a întâlnit, miercuri, la Sibiu, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, care l-a menţionat în discursul în limba română ţinut, în ianuarie, la Ateneul Român. Duckadam i-a oferit lui Tusk o pereche de mănuşi, un tricou cu Steaua '86 şi o palincă făcută de el. "Este un fan al FC Barcelona şi era destul de dezamăgit de partida de aseară că Liverpool s-a calificat", a spus Duckadam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Helmuth Duckadam a spus, la Digi 24, că ziua de 8 mai va rămâne în memoria sa, alături de data de 7 mai 1986, ca momentul în care preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a invitat să se cunoască, la Sibiu.

"Întâlnirea a decurs mai mult decât plăcut deocare după ce ne-am strâns mâna, m-am adresat cu: «domnule preşedinte, în primul rând vreau să vă mulţumesc pentru discursul de la Ateneul Român». Mi-a spus că ne adresăm cu Donald şi cu Helmuth. Şi după aia, sigur, am avut o discuţie de o jumătate de oră, dar nu politică", a afirmat Duckadam.

El a spus că au făcut schimb de cadouri, după ce el a vrut să îi trimită cadoul lui Tusk, dar acesta a spus să se întâlnească la Sibiu, să i-l dea personal.

"I-am înmânat o pereche de mănuşi, pe care le-a şi încercat şi i-au fost bune, o pălincă făcută de mine din 2006 şi un tricou cu Steaua din '86, cu Donald Tusk nr. 1. Dânsul mi-a oferit tot un fel de pălincă, dar puţin mai slabă, a recunoscut-o şi dânsul la un moment dat, din oraşul dânsului - Gdansk, şi o carte cu Uniunea Europeană cu semnătura domnului preşedinte", a povestit Duckadam.

El a adăugat că a aflat, după acel discurs, că şi Donald Tusk a jucat fotbal, ca fundaş dreapta, fiind pasionat de acest sport.

"Poate şi de aia în discursul lui de la Ateneul Român am fost şi eu inclus. Cu siguranţă a văzut şi el partida de la Sevilla. Am discutat astăzi, este un fan al FC Barcelona şi era destul de dezamăgit de partida de aseară că Liverpool s-a calificat", a spus el.

El a afirmat că, după o jumătate de oră, a simţit nevoia să se retragă, ştiind că Donald Tusk are de făcut pregătiri pentru summitul de joi.

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a rostit, în 10 ianuarie, la Ateneu Român, pentru a marca preluarea oficială a preşedinţiei Consiliului UE de către România, un discurs în limba română din care nu au lipsit referirile la Mircea Eliade, la muzica lui George Enescu, la Nichita Stănescu, la Tristan Tzara, la Eugen Ionescu şi Andrei Pleşu, la performanţele sportivilor români, dar şi la prima maşină a familiei, o Dacia.

"Sunt convins că, în aceste şase luni, veţi interpreta cu energie şi înţelepciune o adevărată Rapsodie română. (...) România are puterea de a fascina şi de a încânta", a spus el, recomandându-le românilor să apere statul de drept şi Constituţia "cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând", la Sevilla.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.