Coreea de Nord avertizează cu privire la ”pericole tot mai mari de război” cu ocazia marcării unui an de la summitul istoric între liderii nord şi sud-coreeni, pe care Coreea de Sud l-a marcat printr-o ceremonie boicotată de regimul de la Phenian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un lung comunicat difuzat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA, Comitetul pentru Reunificarea Paşnică a Ţării, însărcinat în Coreea de Nord cu cu relaţiile cu Sudul, a îndemnat Seulul ”să fie mai activ” în îmbunărtăţirea acestor relaţii.

”Este pe cale să se creeze o situaţie gravă, care ar putea să conducă la o întoarcere în trecut şi la (riscul) catastrofei iminente, din cauza pericolelor tot mai mari de război”, avertizează acest organism, care impută responsabilitatea presiunilor pe care Statele Unite le exercită, în opinia sa, asupra Coreei de Sud.

În acest context, Phenianul nu a răspuns invitaţiei pe care transmis-o săptămâna aceasta Seulul de a participa la ceremonia organizată sâmbătă, în Zona Demilitarizată (DMZ), care împarte în doup penisnula coreeană, pentru a marca primul summit între numărul unu nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, care s-a desfăşurat cu exact un an în urmă.

”Este un drum nou şi trebuie să-l urmăm toţi împreună, trebuie, uneori să aşteptăm ca cei care avansează mai încet să ne prindă din urmă”, a declarat, la rândul său, într-un mesaj video preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, absent sâmbătă la Panmunjom.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.