Un cetăţean iordanian, refugiat în România, care ar fi obligat o tânără de 20 de ani să se prostitueze în mai multe ţări, a fost reţinut, fiind acuzat de trafic de persoane. El a agresat tânăra de mai multe ori şi i-a interzis să ia legătura cu familia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 18.04.2019,  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului M. S. A. N., cetăţean iordanian, pentru săvârşirea  infracţiunii de trafic de persoane. În fapt s-a reţinut că în  cursul anului 2018, inculpatul M. S. A. N, cu statut de refugiat în România, a recrutat o persoană vătămată în vârstă de 20 de ani, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei”, a transmis, vineri, DIICOT.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie-martie 2019 , inculpatul i-a facilitat persoanei vătămate  transportul şi cazarea succesiv în Spania, Suedia şi Franţa, unde a constrâns-o prin ameninţări şi acte de violenţă fizică să practice prostituţia în folosul său.

”Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul a recrutat-o pe victimă în luna mai 2018, pe o reţea de socializare, unde avea postări sub imaginea unei persoane publice care participa la emisiuni TV mondene. Ulterior, după ce i-a câştigat încrederea pretinzând că doreşte o relaţie apropiată de lungă durată, începând cu luna ianuarie 2019, inculpatul a pretins şi a constrâns-o pe victimă să se prostitueze, în folosul său, sub ameninţări permanente şi a exercitat asupra sa acte de violenţă fizică care i-au indus o stare de teroare şi temere pentru viaţa sa şi a familiei sale”, a mai transmis DIICOT.

Procurorii precizează că în toată această perioadă,  inculpatul nu i-a permis victimei să plece, să aibă  legătura cu familia sa ori să beneficieze de sumele de bani obţinuţe din practicarea prostituţiei.

”În luna martie 2019, după ce persoana vătămată a revenit în Bucureşti, a locuit cu inculpatul într-un  apartament în zona Vitan, iar la data de 08.04.2019, în jurul  orei  02:00, victima a reuşit să fugă din locuinţa închiriată, după ce anterior inculpatul a ameninţat-o cu un cuţit şi a agresat-o fizic de mai multe ori. S-a reţinut faptul că, în  perioada ianuarie- martie 2019,  inculpatul a obţinut, ca urmare a exploatării victimei la practicarea prostituţiei, suma de aproximativ 6.000 de euro”, au precizat procurorii.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.