Procurorul general, Augustin Lazăr, consideră că faptul că îi este acordat premiul GDS pe anul 2018 este o recunoaştere a eforturilor şi rezultatelor Ministerului Public în lupta anticorupţie, în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi în consolidarea statului de drept. El spune că a decis să transmită premiul "celor care - cu preţul vieţii sau al unor suferinţe inimaginabile - au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa". "Transmit acest premiu domnului Iulius Filip şi tuturor dizidenţilor din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România", precizează procurorul general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Doresc să mulţumesc Grupului pentru Dialog Social pentru acordarea premiului GDS pe anul 2018. Sunt deosebit de onorat pentru primirea acestei distincţii, pe care o consider o recunoaştere a eforturilor şi rezultatelor Ministerului Public în lupta anticorupţie, în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, în consolidarea statului de drept", se arată într-un mesaj al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

El adaugă că, în acest context, a luat decizia de a transmite premiul GDS "celor care - cu preţul vieţii sau al unor suferinţe inimaginabile - au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa".

"Transmit acest premiu domnului Iulius Filip şi tuturor dizidenţilor din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România, o dată cu asigurările mele că astăzi Ministerul Public este o instituţie care activează la cele mai înalte standarde profesionale. Folosesc acest prilej pentru a exprima încă o dată regretul pentru dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti, prin al căror curaj şi sacrificiu a fost scrisă cea mai demnă pagină din istoria contemporană a României", arată procurorul general.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.