Peste 850 de persoane semnalate ca dispărute sau date în urmărire întrucât pe numele lor erau emise mandate de arestare sau de executare a unor pedepse cu închisoarea au fost găsite de poliţişti pe parcursul lunii martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română arată că, în urma căutărilor şi investigaţiilor făcute de poliţişti în perioada 1-29 martie, au fost clarificate 862 de cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

Astfel, poliţiştii au găsit, la nivel naţional, 561 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 366 de minori.

În această perioadă, au fost prinse 301 persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 242 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 23 aveau mandate de arestare preventivă, 25 aveau emise mandate europene de arestare, iar 11 persoane erau urmărite în temeiul unor sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate.

De exemplu, poliţiştii din Bacău au prins, în 4 martie, un bărbat de 28 de ani, din localitatea Ştefan cel Mare, judeţul Bacău, care se sustrăgea arestării preventive pentru omor calificat, faptă comisă pe teritoriul Franţei. El a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Judeţene Bacău.

Un alt bărbat, de 30 de ani, din municipiul Iaşi, care se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea de opt ani şi 8 luni, pentru trafic de persoane şi participare la un grup infracţional organizat, a fost prins, în 8 martie, de poliţiştii din Iaşi, fiind încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

În 18 martie, poliţiştii din Timiş au prins un bărbat de 28 de ani, din localitatea Comloşu Mare, judeţul Timiş, care se sustrăgea executării unei pedepse de şapte ani de închisoare pentru viol. El a fost încarcerat în Penitenciarul Timişoara.

Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliţia Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum şi de depistare a persoanelor dispărute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.