Preşedintele Handbal Club Dobrogea Sud (HCDS), Rudi Stănescu, crede că meciul de sâmbătă, cu formaţia daneză TTH Holstebro va fi unul echilibrat şi că va câştiga echipa care va fi mai atentă şi mai pragmatică în momentele cheie. Stănescu consideră că dacă HCDS se va impune în acest meci are şanse foarte mari să se califice în sferturile Cupei EHF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rudi Stănescu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că şi pentru danezi este un meci important şi ei având şanse de calificare dacă se impun la Constanţa.

“Mâine va câştiga echipa care va fi mai pragmatică şi mai atentă în momentele cheie. Practic şi pentru ei este tot un joc decisiv şi ei şanse să se califice, deci va fi un meci care pe care. Nu întâlnim echipa de pe locul patru care nu mai are nici o şansă sau echipa de pe locul întâi care e deja calificată. Va fi un meci de totul sau nimic”, a spus preşedintele Handbal Club Dobrogea Sud.

Rudi Stănescu crede că în eventualitate unui succes sâmbătă formaţia sa are şanse mari să se califice în sferturile Cupei EHF.

“După calculele noastre avem şanse foarte mari să ne calificăm cu acest loc doi, cu şase puncte. Sunt patru grupe, doar cele mai bune trei locuri doi se califică mai departe. A patra echipă nu se va califica. Noi sperăm şi avem şanse să fim noi una dintre cele trei echipe care se califică de pe locul doi”, a explicat Rudi Stănescu.

Antrenorul formaţiei Handbal Club Dobrogea Sud, Zvonko Sundovski, spune că echipa are încredere, joacă bine şi toţi jucătorii sunt pregătiţi să facă un meci mare. “Mâine e meci foarte important pentru noi, un meci care ne poate face să trecem de grupe. Totuşi, nu ne garantează că dacă câştigăm, ne şi calificăm. Dacă vom câştiga mâine suntem la mâna noastră. Mai avem un meci, la Porto şi cred că şi acolo putem să facem ceva mai mult, să scoatem un punct ori victorie. Echipa are încredere, joacă bine, toţi jucătorii sunt pregătiţi şi au o dorinţă să joace şi mai bine decât au făcut-o până acum. O să fie un meci foarte interesant, un meci greu, întâlnim o echipă foarte bună, o echipă care vine din Danemarca, care joacă un handbal curat, cu foarte mare viteză, dar şi noi avem şansele noastre”, a spus Sundovski.

La rândul său, extrema dreapta Laurenţiu Toma crede că formaţia constănţeană are prima şansă în meciul de sâmbătă deoarece joacă în faţa propriilor suporteri, dar că partida va fi una dificilă. “Va fi un meci foarte greu. Este un meci de care pe care. Plecăm cu prima şansă pentru că avem meciul acasă, în faţa suporterilor şi ne dorim foarte mult să câştigăm, să facem şase puncte. Suntem şi la mâna rezultatelor pentru a spera să trecem de această fază, dar în acelaşi timp mai avem încă un meci, în Portugalia, unde putem face o figură frumoasă şi de ce nu o surpriză în faţa echipei de pe primul loc”, a afirmat Laurenţiu Toma.

Handbal Club Dobrogea Sud ocupă locul 2 în grupa C a Cupei EHF, după patru partide, având patru puncte. Formaţia de la malul mării a câştigat ambele meciuri cu formaţia spaniolă Cuenca şi are două înfrângeri, una în Danemarca, şi alta acasă, cu Porto. De altfel, formaţia portugheză este lider în această grupă, având punctaj maxim.

Într-un clasament al celor mai bune locuri doi din toate grupele, după primele patru meciuri, Handbal Club Dobrogea Sud se află pe locul trei , care asigură calificarea în sferturile Cupei EHF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.