Antrenorul Viitorului, Gheorghe Hagi, consideră că Dragoş Nedelcu, fostul său elev şi actualul mijlocaş al FCSB-ului, este un jucător valoros, dar care nu se află într-o formă foarte bună şi care în această perioadă ar avea nevoie de încredere şi ar trebui ajutat să îşi revină de cei din apropierea lui. Hagi crede că Nedelcu nu trebuie să facă un pas în spate, ci să ţintească mai sus în cariera lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hagi a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Dragoş Nedelcu a demonstrat că este unul dintre cei mai buni închizători din România şi are un potenţial enorm. 

“Nedelcu e un jucător valoros. Din punctul meu de vedere nu e în formă foarte bună, dar e un jucător valoros, cu un potenţial enorm, pe care l-a demonstrat. A arătat că e un jucător foarte bun, unul din cei mai buni închizători din România. Trebuie să îşi revină, trebuie să facă următorul pas, la mai bine, mai sus, nu cred că poate să vină la mai jos, trebuie să se ducă la mai sus, asta înseamnă că trebuie să gândească la un pas mai în faţă, cel puţin Steaua sau altceva, mai mare. E jucător sub 21 de ani, e enervant de tânăr, are în faţă totul şi următorii paşi ai lui, după sfatul meu, ar fi să se ducă undeva la mult mai bine. E jucătorul Stelei şi ei trebuie să se gândească la aceste aspecte, nu noi”, a afirmat Hagi.

El a mai precizat că Nedelcu a dat randament foarte bun la Viitorul şi are cifre extraordinare şi la naţionala U21.

“Un jucător care la o echipă mai mică ca Viitorul atingea mingea de 100 de ori pe meci şi o făcea bine, după aceea nu pot să evaluez şi să spun eu de ce acum e in postura nu ştiu cum. Important e că Nedelcu a avut cifre extraordinare la noi, joacă la U21 cu un randament foarte bun în toate meciurile, e aprecieat de antrenor”, a explicat antrenorul Viitorului.

Hagi a precizat că jucătorii tineri care trec printr-o perioadă mai dificilă au nevoie de încredere.

“Ca jucător poţi să treci printr-o formă mai puţin bună, aşa cum are şi la noi Drăguş în momentul de faţă, care a explodat şi acum nu e aşa fin în tot ce face, dar trebuie să fii lângă el, trebuie să îi dai încredere, să îl ajuţi. Sunt tineri şi trebuie să îi ajutăm chiar dacă îi mai certăm, le mai zicem câte un lucru, dar trebuie sprijiniţi, susţinuţi şi trebuie să le dăm încredere”, a explicat tehnicianul

Hagi crede că presiunea trebuie pusă numai pe jucătorul cu experienţă, deoarece tinerii sunt ca o broască ţestoasă, se retrag în carapace şi îşi pierd încrederea.

“Presiunea totdeauna şi totdeauna din punctul meu de vedere trebuie să o creezi bătrânului, adică jucătorului cu experienţă. Acolo da, nu ai cum să tolerezi nimic, trebuie să fie perfect, dar la un tânăr eu zic că trebuie să fii în spatele lui, mai ales la greu şi să îl ajuţi să vezi ce îl doare, să vezi ce simte şi să îi dai încredere pentru că el numai aşa poate să dea randament. Un tânăr e ca broasca ţestoasă, se retrage în carapace şi după aceea e greu, îl pierzi, nu mai e deschis şi când nu e deschis, pierde încrederea, curajul convingerea că e bun şi atunci încep să vină problemele”, a explicat Gheorghe Hagi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.