Selecţionerul Cosmin Contra a declarat, vineri, că este încrezător în şansele de calificare a echipei naţionale la Campionatul European de anul viitor, el menţionând că îşi doreşte mult ca “tricolorii” să joace în faţa propriilor suporteri la turneul final.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Presiunea e mare pentru că ne dorim foarte mult să ne calificăm la acest Campionat European şi să jucăm în faţa propriilor suporteri. Normal că există şanse de calificare, dacă plecăm cu gândul că n-avem şanse atunci n-ar trebui să ne mai prezentăm la începutul acestor preliminarii. Eu de obicei sunt încrezător în ceea ce putem să realizăm la echipa naţională şi indiferent de problemele pe care le avem în cadrul lotului cred că suntem capabili să ne batem pentru această calificare”, a spus Contra.

El a vorbit şi despre accidentarea lui Vlad Chiricheş, menţionând că jucătorul va avea nevoie de o perioadă de repaus de cel puţin zece zile. “Are o leziune musculară. Indiferent dacă este ruptură sau întindere minim zece zile va trebui să facă pauză. Nu mai vine. Budescu este accidentat de aproape două luni, a început antrenamentele, dar încă nu a început să joace. Am încercat să aduc jucători care joacă la echipele lor de club şi care au dat randament când au venit la echipa naţională”, a afirmat selecţionerul.

Contra a menţionat că Nicolae Stanciu, legitimat la Al-Ahli, nu şi-a pierdut şansele de a juca pentru naţională prin acest angajament în Arabia Saudită. “La noi există această dezbatere că Stanciu n-ar mai trebui să vină pentru că s-a transferat în Arabia. Vom vedea, depinde de randamentul pe care îl va avea”.

În ceea ce îl priveşte pe Gheorghe Grozav, care joacă la Kisvárda FC, Cosmin Contra s-a declarat surprns de cât de repede şi-a revenit jucătorul după o perioadă de inactivitate. “Grozav, dintre toţi jucătorii pe care i-am analizat, are meciuri în picioare, joacă titular, are două goluri marcate, două pase de gol, este într-o formă destul de bună. Nu mă aşteptam să îşi revină atât de repede după perioada de inactivitate pe care a avut-o, dar iată că dă randament acolo în Ungaria şi a contat că are multe meciuri în picioare şi are un tonus bun. Ne aşteaptă un meci de luptă în Suedia şi avem nevoie de jucători sută la sută din punct de vedere fizic”, a explicat Contra.

Primele două jocuri ale tricolorilor în preliminariile Euro-2020 sunt împotriva Suediei, în deplasare, la 23 martie, ora 19.00, şi contra Insulelor Feroe, la Cluj-Napoca, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, la 26 martie, ora 21.45.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.