Românii au accelerat căutările de joburi în luna februarie, numărul CV-urilor depuse pentru obţinerea unui nou job crescând cu 15% comparativ cu luna ianuarie şi cu 18% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unei analize date publicităţii de BestJobs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai căutate joburi din luna februarie, conform statisticilor interne ale portalului de angajare, continuă să fie în domenii precum financiar-contabil, cu peste 25.000 de căutări, la acelaşi nivel cu luna ianuarie, transport, cu peste 23.000 de căutări, dar în scădere faţă de luna anterioară cu 60%, şi inginerie, cu peste 16.000 de căutări, în uşoară scădere faţă de luna ianuarie.

Această analiză a BestJobs vine să reconfirme poziţia importantă în economie ocupată de profesia contabilă. Nu este o întâmplare faptul că domeniul financiar-contabil este la mare căutare în rândul persoanelor care îşi doresc să obţină un nou job. Rolul profesionistului contabil de consilier al factorilor de decizie de la nivelul companiilor atrage, bineînţeles, prin caracterul dinamic, prin multitudinea de oportunităţi care de multe ori conduc la şansa de a ocupa poziţii importante în cadrul companiilor. Cu siguranţă deţinerea unei calificări profesionale este un atu pentru candidat în momentul desfăşurării procesului de recrutare.

Pentru a oferi o şansă în plus celor care sunt în căutarea ocupării unor poziţii în domeniul financiar-contabil, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) oferă oportunitatea obţinerii unei titulaturi de renume care poate reprezenta startul unei cariere de succes, cu realizări profesionale şi câştiguri financiare competitive.

În zilele de 5 şi 6 octombrie a.c., CECCAR organizează Examenul de acces la profesie. Mai multe informaţii despre cum puteţi deveni expert contabil sau contabil autorizat puteţi afla din rubrica dedicată accesului la profesie.

CECCAR este singurul organism profesional din România care oferă şansa obţinerii calificărilor profesionale de expert contabil şi contabil autorizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.