O casetă pe care se crede că este înregistrat primul demo al piesei „Starman” a lui David Bowie a fost vândută marţi, la o licitaţie din Anglia, pentru 51.000 de lire sterline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Caseta din 1971, care a avut un preţ de pornire de 10.000 de lire sterline, a fost găsită, după 50 de ani, în podul unei case.

Bowie poate fi auzit pe înregistrare spunându-i chitaristului Mick Ronson că nu a terminat cântecul.  

Ronson i-a dat demo-ul prietenului lui Kevin Hutchinson, muzician aspirant, să îl ajute să înveţe piesa în 1971. Însă după ce a ascultat cântecul, Hutchinson a etichetat caseta „repetiţie David Bowie” şi a pus-o în pod.

Pe această casetă au mai fost înregistrate piesele „Moonage Daydream” şi „Hang Onto Yourself” ale lui Bowie.

Potrivit BBC, Hutchinson a declarat: „Îmi amintesc că am ascultat-o şi m-am gândit: «Sună OK». Nu m-am gândit «E fantastic». La vârsta de 16 ani, nu eşti impresionat complet. Nimic nu te impresionează”.

El a păstrat caseta deşi şi-a schimbat domiciliul de mai multe ori, iar acum părerea lui despre ea este că e „fenomenală”.

„Starman” a fost lansată în 1972, a ajuns pe locul 10 în topul britanic al single-urilor şi a fost inclusă pe albumul-concept „Ziggy Stardust”.

Caseta a fost scoasă la vânzare de Omega Auctions, în Newton-le-Willows, Merseyside.

Hutchinson a căutat şi regăsit caseta în podul casei lui după ce a văzut un documentar despre Bowie, care a murit la vârsta de 69 de ani, în 2016.

„Am 65 de ani... Nu a fost folosită în viaţa mea... Aşa că am început, cum se spune, organizarea”, a mai spus el.

Dan Hampson, de la Omega Auctions, a precizat că această casetă conţine „probabil prima versiune demo a «Starman»”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.