Agenţii de securitate de la terminalul aeroportului internaţional din Cairo au reţinut osemintele a două corpuri îmbălsămate, ascunse într-un difuzor al unui pasager. Bucăţi din schelet au fost confiscate de autorităţile locale. Ele sunt acum păstrate la muzeu înainte de a fi restaurate, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demontând dispozitivul sonor al unui pasager, agenţii de securitate ai aeroportului internaţional din Cairo au găsit resturi de mumie, anunţă Ministerul egiptean al Antichităţilor într-un mesaj publicat pe Facebook. 

Osemintele au fost găsite într-un difuzor al unui pasager care călătorea către Belgia, a explicat şeful departamentului de cercetări arheologice al porturilor egiptene. Potrivit autorităţilor locale, este vorba despre o tentativă de contrabandă. "Osemintele au putut fi descoperite pentru că razele X au detectat prezenţa unui corp neobişnuit în accesoriu", a precizat comunicatul. "Scheletul a fost examinat de un comitet de experţi, care a confirmat autenticitatea sa". 

Nu a fost furnizată nicio informaţie despre contrabandist. 

Potrivit directorului unităţii de cercetări aheologice a ministerului Antichităţilor, cele două picioare, bucăţi din mâini, braţe şi o parte de tors care au fost ascunse în bagaj ar aparţine a două mumii. 

Conform legii de protejare a antichităţilor, osemintele au fost confiscate şi sunt în prezent conservate la muzeu, unde vor fi restaurate. 

Ţara faraonilor suscită un mare interes printre contrabandişti şi hoţii de morminte de mulţi ani. După revoluţia din 2011, antichităţi în valoare de 3 miliarde de dolari au fost scoase clandestin din ţară, potrivit site-ului Middle East Eye. 

Traficul de mumii este o adevărată problemă politică şi culturală pentru guvernul egiptean care duce o bătălie acerbă pentru a recupera comorile patrimoniului său jefuit. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.