Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, angajat într-o adevărată probă de forţă cu opozantul său Juan Guaido, a anunţat sâmbătă că întrerupe relaţiile diplomatice cu Columbia, de unde liderul opoziţiei încearcă să introducă ajutoare umanitare în ţara sa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am hotărât să întrerup relaţiile politice şi diplomatice cu Guvernul fascist al Columbiei, ai cărei ambaador şi consuli au 24 de ore (la dispoziţie) să părăsească Venezuela. Afară, oligarhi!”, a declarat Nicolas Maduro în faţa susţinătorilor săi, la o manifestaţie la Caracas.

Maduro a făcut acest anunţ în timp ce liderul opoziţiei, Juan Guaido, a lansat un efort în vederea introducerii unor ajutoare internaţionale în Venezuela de la Cucuta, în Columbia.

Şeful statului venezuelean neagă că există vreo criză în ţara sa şi l-a acuzat pe Guaido că este o marionetă a Statelor Unite, care vor să colonizeze Venezuela şi să-i exploateze petrolul, relatează The Associated Press.

Guaido a apărut în public, sâmbătă, în mai multe rânduri, alături de preşedintele columbian Ivan Duque, un critic vocal al lui Maduro şi un aliat apropiat al Statelor Unite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.