"Danube- River as Experience", expoziţia personală a Oanei Ionel, va putea fi văzută la Institutul Cultural Român în perioada 15 - 19 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul artistei bucureştene include o selecţie a picturilor realizate în anul 2018. "Lucrările oferă o cheie de interpretare a fluviului din perspectiva diversităţii şi a multiculturalismului existent în zona danubiană", explica Oana Ionel. 

Astfel, prin dinamismul compoziţional al pânzelor de mari dimensiuni, prin texturile şi suprapunerile dense ale materiei, artista integrează în lucrările sale dinamica fluviului, dar şi istoriile asimilate de-a lungul secolelor.

Oana Ionel, artist şi curator independent, este singurul pictor român aflat în colecţia lui Herzog von Bayern, Ducele Bavariei, unde se regăseşte şi lucrarea cap de serie a picturilor din "Danube - River as Experience". Oana Ionel a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti (secţia Pictură), are un doctorat în Arte Vizuale şi a studiat la Ecole supérieure d'art (Grenoble, Franţa).

"Un alt aspect explorat în lucrările mele este cel legat de elementele arhetipale pe care fluviul  le integrează. Într-un spaţiu în care tendinţa de a crea ziduri pare că depaşeşte dorinţa de a crea punţi, cred în necesitatea unui demers artistic care să ofere dimensiunea interconectivitaţii", a subliniat artista.

Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării  este un proiect comunitar de cooperare macro-regională, care a fost promovat la nivelul UE de către România şi Austria. La SUERD participă 14 state membre UE şi terţe din bazinul Dunării: Austria, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Germania, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Republica Moldova, Ucraina şi Ungaria. În ţara noastră, strategia Dunării este coordonată de Biroul SUERD din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Expoziţia va marca Conferinţa "Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării" (SUERD).

"The Danube - River as Experience" poate fi văzută între 15 şi 19 februarie, iar joi, în prima zi, este deschisă publicului începând cu ora 18.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.