Lucrări de Rembrandt şi Vermeer fac parte din prima expoziţie pe 2019 de la Muzeul Luvru din Abu Dhabi, care va fi deschisă luna aceasta, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucările celor doi artişti sunt incluse în expoziţia „Rembrandt, Vermeer and the Dutch Golden Age: Masterpieces” din colecţia Leiden şi Musée du Louvre.

„Rembrand este un maestru al Epocii de Aur”, a spus directorul muzeului, Manuel Rabate. „Este un geniu universal, conectat la lume”.

Expoziţia va cuprinde 95 de lucrări. 

Luvrul din Abu Dhabi a fost deschis în noiembrie 2017, cu o întârziere de cinci ani faţă de cum era planificat, de către preşedintele francez Emmanuel Macron şi prinţul moştenitor Mohammed bin Zayed Al-Nahyan.

Promovat ca „un muzeu universal”, care celebrează schimburile culturale şi toleranţa, Louvre Abu Dhabi a costat Emiratele Arabe Unite aproximativ 1 miliard de dolari, sumă care include şi licenţa numelui de 500 de milioane de dolari. Oficialii nu au confirmat suma investită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.