Lady Gaga, Pearl Jam, John Legend, Maroon 5 şi Jennifer Lopez se numără între cei peste 200 de artişti care susţin iniţiativa Recording Academy de a crea oportunităţi pentru femei în industria muzicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa organizaţiei americane, cea care acordă premiile Grammy, este de a crea şi extinde oportunităţile pentru femeile producător şi ingineri de sunet.

Intitulată „Producer & Engineer Inclusion Initiative”, ea presupune ca muzicienii, casele de discuri şi alte entităţi din industrie să angajeze cel puţin două femei producător sau ingineri de sunet pentru un proiect, fie că este vorba despre un cântec sau un album.

Peste 200 de artişti şi-a exprimat deja angajamentul, între ei numărându-se Justin Bieber, Quincy Jones, Pharrell Williams,  Ariana Grande, Common, Pink, Nicki Minaj, Usher şi Shawn Mendes.

Mai mulţi producători, case de discuri, companii de management şi agenţii s-au alăturat de asemenea iniţiativei.

Iniţiativa vine după ce, anul trecut, USC Annenberg a lansat un studiu care arăta că 2% dintre producătorii muzicali şi 3% dintre inginerii de sunet sunt femei. 

La gala premiilor Grammy de anul acesta au fost nominalizate mai multe femei la categoriile principale faţă de anii trecuţi. 

Linda Perry, care a declarat că se va alătura iniţiativei, este prima femeie nominalizată ca producător pentru un gen non-clasic în ultimii 15 ani.

În sprijinul iniţiativei, Recording Academy va publica pe site-ul organizaţiei o listă cu producătoare şi femei ingineri de sunet.

Cea de-a 61-a gală a premiilor Grammy va avea loc pe 10 februarie, la Staples Center din Los Angeles, şi va fi găzduită de cântăreaţa Alicia Keys.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.