Antrenorul lotului naţional de lupte greco-romane, Anton Arghira, a declarat, joi, pentru News.ro, că drumul sportivilor de la Piatra Arsă până la Cota 1400, traseu pe care au fost însoţiţi de salvamontişti, a durat mai bine de două ore, fiind un „antrenament perfect”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost zăpadă mare, afânată, nu era potecă făcută şi am înaintat cu greutate. Dar cel mai greu a fost că nu exista vizibilitate, din cauza ceţii foarte dense. Nu se vedea niciun indicator, nimic. Ne-au însoţit cinci salvamontişti, care ne-au fost de ajutor. Nu a fost niciun pericol, dar ne-au fost de ajutor. Coborârea de la Piatra Arsă şi până la Cota 2000 a durat o oră şi 10 minute şi apoi am mai făcut încă o oră până la Cota 1400. Pot spune că a fost un antrenament perfect pentru sportivii mei”, a spus Arghira pentru News.ro.

Antrenorul federal a spus că sportivii, aproximativ 30, 15 de la loturile de tineret şi seniori la lupte greco române şi junioare de la judo, au coborât cu ajutorul salvamontiştilor diin cauza unei neînţelegeri cu patronul de la instalaţia de transport pe cablu: „Vorbisem cu cei de la telecabină să ne aştepte la Cota 2000, pentru că noi coboram de la Piatra Arsă din cantonament, dar când am ajuns acolo plecaseră. Şi atunci cei de la Piatra Arsă au vorbit cu salvamontiştii să ne însoţească până la 1400, pentru că erau junioarele, fetele de la judo cu noi. Până la urmă s-au descurcat toţi, am format şir”.

Salvamontiştii din Sinaia au intervenit, joi, pentru recuperarea unui grup de 40 de sportivi care au cerut ajutorul pentru a coborî de pe munte, de la Cota 2000 din Bucegi, în condiţiile în care este ceaţă, iar instalaţiile de transport pe cablu care coboară până la Cota 1400 nu funcţionează. Sportivii au coborât de la Cota 1400 până în Sinaia cu telegondola.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.