Guvernul instituie schema de ajutor de stat pentru construcţia de grădiniţe cu profil sportiv, cu un buget multianual de 500 de milioane de euro. Acest program a fost anunţat la adoptarea OUG 114, când Darius Vâlcov a precizat că este vorba despre grădiniţe private.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Facem astăzi încă un pas pentru punerea în aplicare a Programului «Investim în copii, investim în viitor» prin care vom susţine construirea, amenajarea şi dotarea a o mie de grădiniţe cu profil sportiv. Adoptăm un memorandum prin care instituim o schemă de ajutor de stat cu un buget multianual de 500 de milioane de euro, cu începerea finanţării din acest an”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a precizat că schema de ajutor de stat se adresează persoanelor juridice de drept privat, inclusiv ONG-uri, asociaţii, fundaţii, federaţii şi cluburi sportive.

Spiijinul va consta în acordarea unui ajutor de minimis de până la 500 de milioane euro din cheltuielile egilibe, cât şi în garantarea creditelor de către stat în procent de 50%, a mai spus Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.