Meteorologii au emis o atenţionare Cod Galben, valabilă de vineri după-amiază până sâmbătă după-amiază, potrivit căreia vor fi ninsori în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, în timp ce în Muntenia, Oltenia şi sudul Moldovei se va semnala polei. În nordul Olteniei şi al Munteniei vor fi ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ANM a emis, vineri, o informare meteorologică valabilă de la ora 12.00 până duminică la ora 6.00, vizând precipitaţii moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului şi polei.

În intervalul menţionat aria precipitaţiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde începând din sud-vestul ţării. În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat şi Crişana, precum şi la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitaţii mixte. Temporar vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar şi pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

De asemenea, meteorologii au emis o atenţionare Cod Galben valabilă de vineri, de la ora 14.00, până sâmbătă, la ora 14.00, în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, şi se vor acumula cantităţi de 15...25 l/mp şi izolat peste 35 l/mp.

În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65…70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

De asemenea, vor fi polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în jumătatea de sud a Moldovei, ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei şi al Munteniei şi intensificări ale vântului

În regiunile sudice şi sud-estice temporar vor fi precipitaţii, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55...60 km/h şi izolat 70 km/h.

Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în jumătatea de sud a Moldovei.

În nordul Olteniei şi al Munteniei, cantităţile de apă vor fi în general de 20...30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.