Microsoft a anunţat că suportul pentru Windows 10 Mobile, ultima încercare a companiei de a concura cu Apple şi Google, se va încheia în ultima lună a acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suportul oficial pentru Windows 10 Mobile va lua sfârşit pe 10 decembrie 2019, a anunţat Microsoft într-un comunicat de presă. Ultima versiune poartă numărul 1709 şi a fost lansată în octombrie 2017.

Decizia Microsoft nu este o surpriză, compania americană anunţând încă din 2017 că nu va mai lansa nici dispozitive mobile, nici facilităţi software pentru Windows 10 Mobile.

Au continuat însă update-urile de securitate pentru puţinii utilizatori care încă mai deţin un smartphone cu acest sistem de operare, update-uri care nu vor mai livrate şi după data de 10 decembrie.

Vor mai fi realizate însă, pentru o scurtă perioadă de timp, backup-urile aplicaţiilor şi ale setărilor. Acestea se vor mai face până pe 10 martie 2020.

Surprinzător şi nu prea, Microsoft le recomandă utilizatorilor săi să folosească un telefon cu Android sau iOS - nu că ar mai exista vreo altă opţiune reală.

Este surprinzător din punctul de vedere al rivalităţii dintre companii, dar, pe de altă parte, nu este surprinzător ţinând cont de noile interese ale Microsoft în zona de mobile.

Gigantul din Redmond s-a reorientat către aplicaţii pentru Android şi iOS după ce a realizat că a eşuat cu Windows Mobile. Astfel, serviciile mobile oferite de Microsoft mai pot ajunge la utilizatori doar prin intermediul sistemelor de operare ale rivalilor săi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.