Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost aprobat de liderii UE, informează BBC. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut, duminică, Parlamentului britanic să aprobe acordul privind Brexit, precizând că este unicul şi cel mai bun acord posibil, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Juncker: Este cel mai bun acord… unicul acord posibil; Sebastian Kurz: Un lucru este clar. Nu va exista o renegociere

UPDATE - Premierul britanic Theresa May a declarat, la fel ca preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, aprobat, duminică, de liderii UE, este unicul şi cel mai bun acord posibil.

"Acesta este cel mai bun acord posibil, este unicul acord posibil", a declarat May în faţa reporterilor la Bruxelles.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a anunţat, pe Twitter, că liderii UE au aprobat acordul privind Brexit prezentat de Guvernul condus de Theresa May.

Donald Tusk a precizat că cei 27 de lideri ai UE au aprobat acordul după mai puţin de o oră de discuţii.

 

Înainte de întâlnirea de la Bruxelles, liderii UE au cerut britanicilor să susţină acordul privind Brexitul, negociat de Guvernul condus de Theresa May.

“Acum este momentul pentru ca toţi să-şi asume responsabilitatea”, a declarat Michel Barnier, negociatorul-şef, înaintea reuniunii de la Bruxelles.

Acordul trebuie să fie aprobat de Parlamentul britanic. 

Consensul de la Bruxelles intervine la 18 luni după începutul negocierilor dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, după activarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona în urma rezultatului referendumului din 2016.

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 29 martie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.