Bloomberg scrie despre gestul vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Iordache afirmând că acesta „a arătat degetul mijlociu Uniunii Europene”. În articol se precizează că Iordache a afirmat că guvernul va continua modificările sistemului judiciar, ignorând raportul UE prin care România este criticată pentru că nu respectă normele democratice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Bloomberg, schimbările aduse legilor justiţiei alături de o campanie pentru a înlătura din funcţie procurorii care se luptă cu corupţia sunt principalele motive pentru care UE consideră că România scade presiunea asupra politicienilor corupţi.

Publicaţia americană descrie gestul lui Iordache de a arăta degetul mijlociu de la ambele mâine după un discurs în care a criticat Comisia Europeană. Acesta a fost cel mai sfidător discurs dintre cele ale politicienilor aflaţi în coaliţia de la conducere, care a fost criticată de UE şi SUA din cauza eforturilor de a pune piedici luptei anticorupţie, în una dintre cele mai corupte membre ale blocului european, este precizat în articol.

Discursul anti-UE este asemănător cu cel din Ungaria şi Polonia, ţări în care lideri naţionalişti contestă standardele UE privind statul de drept, se arată în articol. Florin Iordache este prezentat ca fiind un aliat apropiat al lui Liviu Dragnea. Bloomberg precizează că Dragnea ar beneficia de efectul modificărilor la legile justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.