Şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, au fost reţinuţi de poliţiştii doljeni pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce ar fi vânat mai multe animale cu ajutorul unor arme, dar şi al unor câini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dolj, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au făcut 12 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane din Moţăţei, Unirea şi Pleniţa, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

"Din cercetări a reieşi faptul că, în cursul anului 2018, persoanele în cauză ar fi vânat animale, în zona localităţilor Pleniţa, Unirea şi Moţăţei, folosind în acest sens arme de vânătoare şi câini din rasa ogar sau metis de ogar", au precizat reprezentanţii Poliţiei Dolj.

Poliţiştii au găsit, la locuinţele persoanelor respective, cantitatea de 81 de kilograme de carne de căprior în carcasă, 22 de iepuri, 77 de cartuşe de vânătoare cu alice, o puşcă cu aer comprimat, 155 de diaboluri, 9 proiectoare şi 100 de pachete de ţigări provenite din contrabandă, bunuri care au fost ridicate de poliţişti.

De asemenea, oamenii legii au găsit 16 câini din rasa ogar şi metis de ogar, aflaţi la locuinţele celor în cauză şi cu privire la care existau indicii că ar fi fost folosiţi la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic.

Şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, din localităţile Moţăţei, Unirea şi Pleniţa, au fost duşi la sediul Poliţiei Judeţene Dolj pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă cu produse din tutun.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.