Festivalul Naţional de Teatru (19-29 octombrie) găzduieşte o serie de conferinţe şi adunări ale unor instituţii sau personalităţi de prim rang care impulsionează viaţa culturală şi crează punţi de legătură între instituţiile de cultură din Europa şi din lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scopul declarat este cel de a contribui eficient la cunoaşterea reciprocă şi circulaţia ideilor, la îmbunătăţirea colaborării dintre instituţiile care au în obiectiv creativitatea, dezvoltarea şi răspândirea actului artistic în reţele culturale aparţinând unei lumi din ce în ce mai integrate - evident, cu accent pe artele spectacolului.

Cea de-a 28-a ediţie a FNT a programat un număr de cinci astfel de evenimente, prezentate succint, în ordine cronologică:

În 21 octombrie, de la ora 11.00 în Sala Semantic, a HUB-ului FNT s-a desfăşurat conferinţa intitulată „Dramaturgia nouă: Universitatea de Arte din Târgu -Mureş în programe internaţionale”. Astfel, Festivalul Naţional de Teatru salută iniţiativa Universităţii de Arte din Târgu-Mureş (UAT) şi include în programul evenimentelor o prezentare a celor două proiecte majore în care universitatea este implicată.

Luni, de la ora 11.00 în aceeaşi sală Semantic, a HUB-ului FNT va avea loc conferinţa intitulată "Arta pretutindeni. Integrarea practicilor, educaţiei şi implicării artistice în viaţa întregii comunităţi". Aceasta va fi susţinută de profesorul american Emil J. Kang. El deţine funcţia de director executiv şi artistic al Carolina Performing Arts din cadrul University of North Carolina at Chapel Hill, programul de arte performative iniţiat în 2005. Kangeste, de asemenea, profesor universitar în cadrul Departamentului de Muzică, unde ţine cursuri de muzică, managementul artelor şi proces creativ.

Şi în acest an Festivalul Naţional de Teatru este gazda Conferinţei Naţionale a Managerilor Culturali. Locul de desfăşurare a celei de-a a V-a ediţii a CNMC este Biblioteca Naţională a României, vineri, între orele 10.00 - 18.00.

Reuniunea Consiliului Regional European al Institutului Internaţional de Teatru (ITI) are drept cadru de desfăşurare Festivalul Naţional de Teatru. Aceasta va avea loc la Hotelul Minerva din Capitală, sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 - 16.00.

Academia Română îl aniversează pe profesorul George Banu la cei 75 de ani prin manifestarea „Teatrul, îl caut peste tot” - un eveniment programat în Amfiteatrul „Ion Heliade-Rădulescu” al Academiei, în ziua de 23 octombrie, începând cu ora 12.00. Academia Română – secţia de filologie şi literatură şi secţia de arte asociate - onorează aniversarea lui George Banu şi apariţia a trei volume de Pagini alese (Editura Nemira, 2018). Vor interveni: Ioan-Aurel Pop - preşedintele Academiei, academicienii Eugen Simion, Răzvan Theodorescu, Mircea Martin. În încheiere, George Banu va rosti un cuvânt de mulţumire. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.