Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, doreşte organizarea unui concurs internaţional de arhitectură pentru transformarea zonei de parcare de lângă Poarta 1 de acces în Portul Constanţa într-un punct de atracţie pentru localnici şi pentru turişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decebal Făgădău a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Primăria intenţionează organizarea unui concurs de arhitectură internaţional astfel încât zona de lângă Poarta 1, utilizată exclusiv de maşini în prezent, să devină un punct de atracţie.

"Vă anunţ în premieră că pentru zona aceasta de parcare de la Poarta 1 municipalitatea va organiza un concurs internaţional, un concurs internaţional de arhitectură în care ne propunem să găsim cea mai bună soluţie astfel încât această zonă care astăzi este utilizată eminamente de maşini cum poate deveni o zonă punct de atracţie. Întrucât este o zonă de confluenţă între oraş, oraşul vechi şi port, ne dorim ca această zonă să fie una de bucurie, o zonă emblematică. Am avut mai multe întâlniri cu arhitecţi, cu arhitecţi tineri şi, într-adevăr, părerile erau subiective. Cred că cea mai bună soluţie pentru Constanţa este să-şi găsească curajul să se adreseze pieţelor internaţionale", a afirmat edilul.

El a spus că acest concurs va începe anul viitor, iar la competiţie vor putea participa mari case de arhitectură din lume.

"Concursul va începe anul viitor. Concursurile internaţionale au un mare avantaj. Pe lângă faptul că accesezi cele mai mari case de arhitectură, dai o şansă şi tinerilor arhitecţi din centre universitare internaţionale", a precizat edilul.

Făgădău a mai spus că proiectele propuse vor fi notate şi de constănţeni şi de către un juriu de specialitate. 

"Îmi doresc ca până la finele acestui prim mandat să pun într-o expoziţie proiectele propuse, astfel încât constănţenii să poată să dea notă fiecărui proiect. Nota lor va conta 50 la sută, alături de nota specialiştilor", a mai precizat edilul constănţean.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.