Trupa americană The Smashing Pumpkins a anunţat vineri că a înregistrat un nou album cu trei dintre membrii formulei iniţiale, la aproape două decenii după despărţirea răsunătoare, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul, care va fi lansat pe 16 noiembrie, se va intitula "Shiny and Oh So Bright, Vol. 1/ LP: No Past. No Future. No Sun". 

Grupul, unul dintre cele mai populare de rock alternativ din anii 1990, a lansat un nou single de pe album, intitulat "Silvery Sometimes (Ghosts)", un titlu care aminteşte de sonorităţile pop adoptate de muzicieni la sfârşitul anilor 90. 

Billy Corgan, liderul grupului, i-a reunit pe chitaristul James Iha şi bateristul Jimmy Chamberlin pentru prima dată din 2000 pentru un turneu de concerte în care vor cânta marile lor succese. 

După separarea formaţiei în 2000, Billy Corgan a continuat să înregistreze albume sub numele de Smashing Pumpkins, dar cu noi colegi. 

Totuşi, basista din formula originală D'arcy Wretzky, care a avut o relaţie în special tensionată cu Corgan şi probleme cu drogurile, nu face parte din această reunire. 

D'Arcy Wretzky l-a acuzat pe Corgan că încearcă să reunească grupul din motive financiare după eşecul proiectului său de lansare a unei ligi profesioniste de catch.  

Trupa reunită a lansat anterior o piesă, "Solara", care va apărea pe viitorul album. 

Smashing Pumpkins, din Chicago, a înregistrat noul album cu producătorul Rick Rubin, care a devenit cunoscut colaborând cu Beastie Boys, înainte de a lucra cu mari nume de artişti din sfera hip-hop, metal şi pop. 

The Smashing Pumpkins a fost înfiinţată în 1988, în Chicago. Formula originală i-a cuprins pe Billy Corgan (voce, chitară), James Iha (chitară), D'arcy Wretzky (bas) şi Jimmy Chamberlin (tobe). Grupul a lansat în total 9 albume de studio. A debutat discografic în 1991, cu „Gish”, însă succesul internaţional a venit odată cu „Siamese Dream”, apărut în 1993. De la despărţirea din 2000, trupa, reformată de Corgan cu Jeff Schroeder la chitară şi alţi muzicieni invitaţi, a lansat trei albume, cel mai recent fiind „Monuments to an Elegy” (2014).

Cel mai recent album lansat sub numele The Smashing Pumpkins, în lineup-ul original, este „Machina/ The Machines of God” şi datează din 2000. D’arcy Wretzky (bas) apare pe o parte din acest album, ea hotărând să părăsească trupa în timpul înregistrărilor, în toamna lui 1999.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.