Sindicatul Regizorilor Americani (DGA, Directors Guild of America) a stabilit data pentru cea de-a 72-a ediţie a ceremoniei de premiere cu două săptămâni înaintea galei Oscar din 2020, transmite Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gala DGA Awards va avea loc în 2020 pe 25 ianuarie.

Anunţul a fost făcut de reprezentanţii DGA, marţi, la o zi după ce Sindicatul Actorilor Americani (SAG, Screen Actors Guild) a anunţat ca dată a celei de-a 26-a ceremonii de premiere 26 ianuarie 2020. 

De cealaltă parte, Sindicatul Producătorilor Americani (PGA, Producers Guild of America) a stabilit ca cea de-a 31-a gală a sa să aibă loc pe 18 ianuarie 2020.

Academia Americană de Film (AMPAS, Academy of Motion Picture Arts and Sciences) a modificat recent data ceremoniei din 2020. Ea va avea loc cu două săptămâni mai devreme, decât de obicei, pe 9 februarie.

Regulile au fost schimbate şi ele - între altele, introducerea unei noi categorii, „Best Popular Film”, şi limitarea transmisiunii directe la 3 ore - ca răspuns la audienţa în scădere a ceremoniei.

Aceste modificări au făcut ca sindicatele de la Hollywood să fie puse în faţa unui sezon de premiere mai scurt în 2020.

Cea de-a 71-a ediţie a DGA Awards va avea loc pe 2 februarie 2019, la Ray Dolby Ballroom din Hollywood.

Anul trecut, Guillermo del Toro a fost premiat pentru regia „The Shape of Water”. El a fost recompensat apoi cu Oscar pentru acelaşi film.

Premiile DGA reprezintă un indicator important pentru Oscar. Începând cu 1948, toţi regizorii premiaţi de sindicat - mai puţin 7 dintre ei - au primit apoi Oscarul.

O controversă a reprezentat-o faptul că Ben Affleck a primit în 2013 trofeul DGA pentru „Argo”, iar el nu a fost nominalizat la premiile Oscar în acel an.

Privitor la televiziune, „Handmaid’s Tale”, „Veep” şi „Big Little Lies” au câştigat la ceremonia din 3 februarie 2018 cele mai importante premii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.