Microsoft este investigată de către autorităţile americane pentru posibilă dare de mită şi alte fapte de corupţie legate de vânzările de software din Ungaria, a relatat joi publicaţia Wall Street Journal (WSJ), care a citat persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul de Justiţie şi Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) cercetează modul în caee Microsoft a vândut softuri precum Word şi Excel unul firme de intermediere din Ungaria, cu discounturi mari, potrivit articolului.

Ulterior, în perioada 2013-2014, aceste firme au vândut softurile respective agenţiilor guvernamentale, la preţuri apropiate de cele normale.

Anchetatorii cercetează dacă aceste companii care au realizat inttermedierea s-au folosit de diferenţele de bani pentru a da mită şi stimulente unor oficiali guvernamentali, a relatat WSJ.

Reprezentanţii Microsoft nu au fost disponibili pentru comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.