Autorul cărţii „Crazy Rich Asians”, care a inspirat filmul omonim lansat în urmă cu o săptămână, este dat în urmărire în Singapore pentru că a refuzat să efectueze serviciul militar, a declarat miercuri ministrul Apărării, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kevin Kwan, care a lansat cartea în 2013 şi care este producător executiv al filmului „Crazy Rich Asians”, ce a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de peste 25 de milioane de dolari, a lipsit de la premiera filmului său, care a avut loc marţi, în Singapore.

Ministrul Apărării a spus că Kwan nu s-a înregistrat, în 1990, în Armată, în ciuda repetatelor notificări ce i-au fost trimise la adresa din străinătate, unde a trăit fără a avea un permis valid de părăsire a ţării.

„Domnul Kwan este, aşadar, dat în urmărire pentru evitarea obligaţiilor faţă de serviciul militar”, a transmis ministrul într-un comunicat.

El este pasibil de o amendă de 10.000 de dolari „şi/ sau cu o pedeapsă de până la 3 ani cu închisoarea”.

Legea privind satisfacerea serviciului militar este una foarte strictă în Singapore. Este ilegal ca bărbaţii să renunţe la cetăţenie fără să îşi fi efectuat stagiul militar, care durează doi ani.

Kwan a părăsit Singapore la 11 ani, locuind mai întâi cu familia în Texas. El a trăit în SUA de atunci.

În 1994, el a aplicat pentru renunţarea la cetăţenia singaporeză şi apelul în aces sens a fost respins, a mai spus ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.