Rapperul Stormzy, ambasador al genului muzical grime, sub-gen al hip hop-ului britanic, este foarte implicat în cauze sociale şi a anunţat joi că oferă două burse de studii pentru elevii de culoare admişi la Cambridge, cu scopul de a lupta împotriva "sub-reprezentării" minorităţilor în cele mai bune universităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prestigioasa Universitate Cambridge s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul de la Shanghai 2018 al celor mai bune instituţii de învăţământ superior din lume, recent prezentată presei. 

"Prin această bursă vom finanţa şi acoperi studiile complete şi întreţinerea a doi studenţi de culoare anul acesta şi a altor doi în 2019 pentru a studia la Universitatea Cambridge", a scris rapperul pe Facebook. 

Iniţiativa a venit pe fondul preocupărilor legate de lipsa de diversitate din universităţile Oxford şi Cambridge. Cifrele publicate de Financial Times în iunie arată că unele colegii Cambridge nu au admis studenţi de culoare sau au acceptat câte unul în fiecare an între 2012 şi 2016. 

"Ca minoritate, suntem încă sub-reprezentaţi în cele mai bune universităţi", a deplâns cântăreţul de culoare pe pagina sa de Facebook. "Sper ca această bursă să ne amintească faptul că suntem mai mult decât capabili să studiem în instituţii de acest nivel". 

Potrivit The Guardian, el a donat anul trecut 9.000 de lire sterline pentru o acţiune de strângere de fonduri iniţiată de o studentă din sud-vestul Londrei pentru a-i permite să studieze la Harvard. 

Oferind burse de studiu, Stormzy calcă pe urmele rapperilor Jay-Z şi Nicky Minaj în Statele Unite, unde practica este una populară. 

Data limită de aplicare pentru aceste burse este 30 august pentru anul în curs şi se adresează oricărui student de culoare cu o ofertă de studiu la Cambridge, potrivit BBC. 

Studenţii vor fi selectaţi de reprezentanţi ai universităţii. 

Stormzy, în vârstă de 25 de ani, a fost premiat recent în cadrul premiilor muzicale britanice Ivor Novello, la categoria "cel mai bun album" cu ''Gang Signs &Prayer'', disc care a triumfat şi la BRIT Awards. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.