Finala Cupei Mondiale 2018 dintre Franţa şi Croaţia a fost urmărită cu 5,5 milioane de americani mai puţin decât cea din 2014, potrivit cifrelor Nielsen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meciul de fotbal a fost urmărit, pe canalul Fox, de 11,3 milioane de telespectatori şi a atras alţi 500.000 pe Fox Sports. Finala din 2014, disputată între Germania şi Argentina, a fost vizionată pe ABC de 17,3 milioane de telespectatori, astfel că partida de anul acesta a avut o audienţă cu 32% mai mică.

Un motiv pentru această scădere ar putea fi, pe lângă faptul că SUA nu s-a calificat la turneul final, şi ora la care a fost transmis meciul - duminică dimineaţă.

Fox a plătit, în 2011, peste 400 de milioane de dolari, pentru drepturile de transmisie a meciurilor CM 2018 şi CM 2022.

Postul de televiziune TF1 a înregistrat, de asemenea, o audienţă mai mică cu meciul final de duminică faţă de semifinala Franţa - Belgia. Meciul cu Croaţia a fost urmărit de 19,1 milioane de francezi, faţă de 22,3 milioane de francezi care au urmărit partida precedentă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.