Russell Crowe a semnat pentru primul său rol major în televiziune, interpretarea controversatului fondator al Fox News, Roger Ailes, într-un serial pentru reţeaua prin cablu Showtime, scrie Screen Daily.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Showtime a comandat opt episoade, care a fost pregătit mai întâi sub titlul "Secure And Hold" şi va fi coprodus cu Blumhouse Television.

Bazat pe scrierea lui Gabriel Sherman, care a publicat bestseller-ul non-fiction "The Loudest Voice In The Room" despre  Ailes, primul episod al serialului va fi scris de el împreună cu regizorul filmului "Spotlight", Tom McCarthy. 

McCarthy va fi şi producător executiv al serialului împreună cu şeful Blumhouse, Jason Blum, Alex Metcalf, Marci Wiseman şi Jeremy Gold.

Showtime a anunţat că seria se va axa pe ultima decadă - când Ailes, devenit o figură majoră a Partidului Republican, s-a confruntat cu acuzaţii de hărţuire sexuală ce au pus capăt domniei sale la Fox News. Povestea va fi spusă din mai multe puncte de vedere. 

Russell Crowe, născut pe 7 aprilie 1964, este un actor şi muzician australian. Deşi s-a născut în Noua Zeelandă şi deţine cetăţenia acestei ţări, starul şi-a petrecut aproape întreaga viaţă în Australia şi se consideră australian.

A devenit celebru cu rolul generalului roman Maximus Decimus Meridius din filmul ”Gladiator”, regizat în 2000 de Ridley Scott, care i-a adus numeroase trofee, inclusiv premiul Oscar. Russell Crowe a mai fost nominalizat de alte două ori la Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele ”The Insider” (1999) şi ”A Beautiful Mind” (2001). Printre celelalte filme celebre în care s-a remarcat se află producţii cinematografice cu mare priză la public, precum ”L.A. Confidential” (1997), ”Master and Commander: The Far Side of the World” (2003), ”Cinderella Man” (2005), ”American Gangster” (2007), ”State of Play” (2009), ”Robin Hood” (2010), ”Les Misérables” (2012), ”Man of Steel” (2013) şi ”Noah” (2014).

Roger Ailes, care a murit în 2017, a condus Fox News de la lansarea acestuia, în 1996, transformându-l într-un post TV de mare succes şi într-o voce extrem de influentă, care a modelat universul politicii din Statele Unite. El i-a consiliat pe mai mulţi preşedinţi republicani ai Statelor Unite ale Americii, între care şi George H.W. Bush, iar Fox News a devenit cel mai urmărit post de televiziune american. În 2016, fondatorulFox News a fost nevoit să demisioneze de la conducerea postului în urma unui scandal în care era acuzat de hărţuire sexuală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.