Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat sâmbătă după amiază, la Mamaia, că mai sunt patru oferte rămase în competiţie pentru programul de corvete, fără a dezvălui care sunt acestea. El a precizat că îşi doreşte ca până la sfârşitul anului să fie semnat contractul cu compania care va câştiga procedura de licitaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Fifor a declarat jurnaliştilor sâmbătă după amiază, la încheierea „Black Sea and Balkans Security Forum” de la Mamaia, că în privinţa programului de corvete continuă procedura de achiziţie, că îşi doreşte ca aceasta să se încheie cu succes şi anul viitor să fie semnat contractul cu compania câştigătoare.

“Este un proces de durată. Săptămâna aceasta continuă procedura de achiziţie. Din câte am înţeles eu, este perioada în care se depun ofertele pentru realizarea celor patru corvete multifuncţionale. Fiind o procedură în desfăşurare, o să vă rog să-mi permiteţi să nu discut despre acest lucru. Important este că noi ne dorim foarte mult ca procedura să se încheie cu succes şi până la finalele anului să putem să semnăm contractul cu compania care va câştiga această procedură de achiziţii, iar de anul viitor să intrăm în linie dreaptă cu construirea celor patru corvete multifuncţionale într-un şantier naval din România”, a spus ministrul. El a reamintit că în cadrul acestui contract vor fi modernizate şi fregatele “Regele Ferdinand” şi “Regina Maria”.

Întrebat câte oferte s-au depus, Mihai Fifor a răspuns: “Sunt patru oferte, din câte ştiu eu, care au rămas în competiţie”.

El a precizat că ministerul este interesat de întărirea capabilităţilor de la Marea Neagră.

“Ne interesează să întărim şi aceste capabilităţi pe care le avem la Marea Neagră. Tocmai de aceea am spus că 2018 este anul Marinei şi uitaţi că asta facem, avem procedura pentru corvete în plină desfăşurare, săptămâna viitoare ducem în guvern proiectul de hotărâre pentru achiziţionarea bateriilor de coastă”, a explicat ministrul Apărării.

Mihai Fifor a fost prezent sâmbătă după amiază la “Black Sea and Balkans Security Forum”. Evenimentul a avut loc în perioada 14-16 iunie, fiind organizat de asociaţia New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanţa şi Zona Metropolitană Constanţa, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa.

Guvernul a aprobat în februarie o hotărâre pentru încheierea unui acord cadru pentru patru corvete construite şi dotate la un şantier naval din România.

Conform unui comunicat al MApN, actul normativ stabileşte condiţiile şi procedurile de parcurs în vederea atribuirii unui acord-cadru şi a contractelor subsecvente aferente/contract multianual de furnizare a patru corvete, construite şi dotate la un şantier naval din România, precum şi a suportului logistic iniţial.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.