Secretarul federal al Ligii (extremădreapta) italiene Matteo Salvini a respins luni îndemnuri la destituirea preşedintelui Republicii şi a anunţat că vrea să modifice legea electorală împreună cu Mişcarea Cinci Stele (M5S, populişti, antisistem), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Italia se confruntă de duminică cu o nouă criză politică.

Giuseppe Conte, ales de M5S şi Ligă ca şef al viitorului Guvern, a renunţat să formeze un Executiv de coaliţie după refuzul preşedintelui Republicii Sergio Mattarella a nominalizării economistului eurosceptic Paolo Savona în pstul de ministru al Economiei.

Sergio Mattarella a fost acuzat imediat de lideri M5S şi din cadrul Ligii că a trădat Constituţia şi răspunde la ordinele puterilor europene.

Luigi Di Maio, liderul M5S, a cerut destituirea lui Mattarella.

”Trebuie să ne păstrăm calmul (...). Anumite lucruri nu se pot face într-un acces de furie. Eu nu vreau să vorbesc despre destituire”, a declarat Matteo Salvini într-un interviu acordat Radio Capital.

Liga şi M5S ”au o majoritate parlamentară”, a amintit el.

”Vom vedea dacă vom putea să începem o discuţie despre legea electorală în Parlament”, a anunţat Salvini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.