Procurorii DIICOT au luat măsuri preventive în cazul a peste o sută de persoane depistate în urma percheziţiilor făcute miercuri în Bucureşti şi în 28 de judeţe, 80 dintre acestea fiind reţinute, 20 plasate sub sub control judiciar, iar pentru doi suspecţi se va cere arestarea în lipsă. Printre cei doi se află şi Florin Pârjol, zis Ghenosu, liderul uneia dintre cele mai mari grupări de crimă organizată din România. El a reuşit să fugă înainte ca anchetatorii să ajungă la locuinţa sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii au luat măsuri preventive pentru 102 persoane depistate în urma celor 238 de percheziţii făcute miercuri în Bucureşti şi în 28 de judeţe, în cadrul unor dosare penale de criminalitate organizată. Astfel, 80 de persoane au fost reţinute, 20 vor fi cercetate sub control judiciar, iar pentru două se va cere arestarea în lipsă.

Printre cei pentru care procurorii vor cere arestarea preventivă în lipsă se află şi Florin Pârjol, zis Ghenosu, liderul uneia dintre cele mai mari grupări de crimă organizată din România. El a fost printre cei vizaţi de percheziţiile de miercuri, dar a fugit de acasă înainte ca anchetatorii să ajungă la locuinţa sa.

Şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a afirmat, referindu-se la această situaţie, că autorităţile îl caută pe Florin Pârjol, că operaţiunea de miercuri a fost una amplă şi că va analiza să vadă de ce s-a întâmplat acest lucru, precizând că erorile sunt omeneşti.

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT au făcut miercuri 238 de percheziţii în Bucureşti şi în 28 de judeţe, în cadrul unor dosare penale care vizează infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. În alte dosare se fac cercetări pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. De asemenea, se fac cercetări pentru evaziune fiscală, falsificare de instrumente electronice de plată, punere în circulaţie de instrumente electronice de plată contrafăcute, deţinere de instrumente electronice de plată contrafăcute, fals material în înscrisuri oficiale şi fals informatic. Totodată, au avut loc percheziţii în dosare penale în care sunt cercetate fapte de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi mărturie mincinoasă, potrivit Poliţiei Române.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.