Secretarul general al Casei Albe John Kelly l-a catalogat în mai multe rânduri drept ”idiot” pe Donald Trump, în faţa unor membri ai administraţiei prezidenţiale, şi ar putea să plece de la Casa Albă până în iulie, dezvăluie NBC News, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Postul citează opt actuali şi foşti membri ai preşedinţiei americane. Patru dintre ei dau asigurări că l-au auzit pe Kelly proferând această insultă. Alţi trei spun că nu au fost martori la acest lucru.

Potrivit acestor surse, Kelly, care deţine postul de conducere în funcţionarea Casei Albe de la sfârşitul lui iulie 2017, se prezintă ca un bastion solitar împotriva unei catastrofe, canalizând exigenţele imprevizibile ale unui preşedinte ce trebuie ”salvat de el însuţi”.

Fostul general cu patru stele, căruia Trump i-a încredinţat Departamentul Securităţii Interne în ianuarie 2017, a fost chemat la Casa Albă pe 28 iulie 2017, după destituirea lui Reince Priebus.

Venirea sa la preşedinţie a fost percepută ca o voinţă de a prelua frâiele unei administraţii prezidenţiale ameninţate şi subminate de disensiuni.

Altă figură a administraţiei Trump, fostul secretar de Stat Rex Tillerson l-ar fi insultat pe preşedinte - pe care l-a catalogat drept ”cretin”, potrivit mai multor surse citate mai întâi de NBC. El a fost destituit printr-un tweet în martie.

Unele surse citate de NBC evocă o plecare a lui Kelly până în iulie, când se împlineşte un an de când a preluat funcţia.

Alte surse apreciază că nimic nu este sigur.

Casa Albă nu a comentat imediat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.