Salonul de Carte Bookfest Timişoara, ediţia a şaptea, are loc în perioada 19-22 aprilie, în complexul expoziţional Centrul Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT), situat în zona centrală, chiar în incinta Complexului Studenţesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul, care va avea loc sub egida Federaţiei Editorilor din România, este organizat împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. 

Editurile vor fi prezente cu o ofertă variată de titluri şi reduceri de până la 79%.

Dintre noutăţile Salonului: Mircea Cărtărescu lansează, în premieră naţională, la Bookfest Timişoara, cel mai recent volum: "Jurnal", apărut la editura Humanitas; Sarmalele Reci vine pentru prima dată la Bookfest Timişoara cu un inedit concert acustic, iar documentarul "Ultimul căldărar", de Elena Stancu şi Cosmin Bumbuţ, va fi proiectat în premieră la Bookfest Timişoara.

Salonul de Carte Bookfest revine la Timişoara cu o ofertă ce cuprinde peste 25.000 de volume, reduceri între 20 şi 79%, cărţi pentru copii, auxiliare educaţionale, dar şi o gamă variată de titluri pentru toate gusturile şi interesele.

Ca şi în anii precedenţi, evenimentul va avea loc la Centrul Regional de Afaceri din Bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22.

În cele patru zile ale salonului vor abunda lansările de carte şi sesiunile de autografe la care vor lua parte unele dintre mai importante personalităţi ale culturii româneşti, atât de la nivel naţional cât şi de la nivel local.

Vor fi prezenţi peste 30 de expozanţi, cele mai importante edituri din România precum: ALL, Art, Casa, Corint, Curtea Veche Publishing, Hasefer, Gramma, Herald, Humanitas, Linghea, Litera, Nemira, Niculescu, Nomina, Polirom, Rao, Ratio et Revelatio, Shambala, Trei, Trinity, Editura Universităţii de Vest, dar şi distribuitori de carte precum Astro, Okian (reprezentanţi Pearson-Longman în România) împreună cu librăriile "Cartea de Nisip" şi "La Două Bufniţe" din Timişoara.

Potrivit Asociaţiei Editorilor din România (AER), editura Polirom va participa la Salonul de Carte Bookfest Timişoara, ediţia a VII-a, cu peste 800 de titluri, toate aflate la reducere (20-25%). Peste 100 de titluri la preţul promoţional de 10 lei. De asemenea publicul va putea participa la lansări de carte şi sesiuni de autografe cu îndrăgiţi autori precum: Smaranda Vultur, Carmen Muşat, Liliana Corobca, Tudor şi Robert Şerban, Sebastian Lăzăroiu, Eugen Istodor, Cosmin Leucuţa.

Editura Curtea Veche Publishing va fi prezentă cu peste 300 de titluri cuprinzând arii de interes variate: dezvoltare personală, educaţie financiară, psihologie practică, dezvoltare spirituală, cărţi pentru copii, gastronomie, sănătate, literatură contemporană. Reducerile practicate de editură vor fi de până la 79% faţă de preţul întreg iar o gamă largă de titluri se vor vinde cu preţuri de 5 şi 10 lei.

Editura Niculescu aduce la Bookfest Timişoara peste 350 de titluri, reduceri de până la 30% la toate titlurile editurii, preţuri speciale pentru cărţile de limbi străine  dar şi o tombolă cu premii în cărţi. Ca partener şi distribuitor Oxford University Press, editura Niculescu va oferi la această ediţie a salonului de carte o zonă dedicată cărţilor în limba engleză. Elevii, profesorii şi părinţii sunt aşteptaţi pentru a răsfoi cărţile de literatură adaptată, gramatică, dicţionare, noile cărţi de pregătire pentru examenele Cambridge YL 2018 şi cursuri de engleză generală, de afaceri şi pentru diferite alte domenii de activitate.

Noile apariţii ale editurii Nemira vor putea fi găsite la Bookfest cu reducere generală de 20% iar pachetele promoţionale vor putea fi achiziţionate la stand cu reducere de până la 35%.

Editura Linghea va fi prezentă cu circa 110 titluri cu reducere generală de 20% iar, la achiziţionarea a trei cărţi, una va fi gratuită. Şi editura Corint va fi la Bookfest Timişoara şi va avea la stand 460 de titluri ce vor putea fi achiziţionate la un preţ cu 25% mai mic decât preţul de listă.

Joi, la ora 15.30, editura Universităţii de Vest dă startul unui maraton al evenimentelor editoriale prin lansarea volumului "Cerul de piatră", de Marc şi Simina Fincu alături de invitaţii Florin Drasovean, Dan Comănescu şi Leonard Dorogostaisky.

Lansările editurii vor continua cu: "Vămile Jurnalismului", de Lucian-Vasile Szabo, avându-i alături pe Cornel Ungureanu şi pe Viorel Marineasa, de la ora 16:00; Cronici în oglindă, de Adina Baya şi Cristina Chevereşan (Invitat Alexandru Oraviţan) la ora 17.00 şi "Sângele - anatomie şi simbol literar în tragediile lui Seneca şi Shakespeare", de Antuza Genescu, carte care va fi prezentată - alături de autoare - de Dan Negrescu şi Viorel Marineasa, de la ora 17.30.

Prima lansare de vineri, va începe la ora 14.30, volumul "Banatul otoman", de Cristina Feneşan, apărut recent la editura Ariergarda, şi pe care îl vor comenta şi răsfoi Daniel Vighi, Viorel Marineasa şi Ioan Gropşian.

Editura Universităţii de Vest va lansa de la ora 15.00 volumul "Logocentrisme", de Simona Constantinovici, iar de la ora 16.00 volumul "Compoziţii pe dictafon", de jurnalista Melania Cincea, eveniment la care vor lua parte, pe lângă autoare, Vasile Popovici şi Marcel Tolcea.

De la 17.30, editura Humanitas propune o lansare de carte şi o sesiune de autografe pentru cartea "Frăţia penal-academică" a Melaniei Cincea. Invitaţi: prof. dr. Vasile Docea, Lidia Bodea, Marcel Tolcea şi Brânduşa Armanca.

De la 18.30, Dana Percek, Dana Crăciun şi Ioana Pârvulescu, având-o moderator pe Denisa Comănescu, vor discuta despre cărţile primăverii 2018 din colecţia Raftul Denisei, apărută la editura Humanitas Fiction. Se vor lansa romanele: "În numele familiei", de Sarah Dunant; "Omul din Nazaret", de Anthony Burgess şi "Jumătate de viaţă", de Care Santos. 

Sâmbătă şi duminică sunt cele mai aglomerate zile la Bookfest Timişoara, iar programul de lansări începe de la prima oră a dimineţii şi continuă până la închiderea programului pentru vizitatori. Profesorul Dan Negrescu, un autor prezent cu o carte nouă aproape la fiecare ediţie Bookfest Timişoara, propune de această dată un volum incitant, "Lecţia romană", carte care va fi prezentată sâmbătă, de la ora 10.00, alături de Dana Percec şi Claudiu Mesaroş.

Editura Polirom începe seria de lansări la Bookfest Timişoara tot sâmbătă, de la ora 12.30, când scriitoarea bănăţeană Smaranda Vultur propune publicului o incursiune în istoria comunităţii germanilor din Banat cu ajutorul volumului Germanii din Banat prin povestirile lor. Fost consilier prezidenţial, sociolog şi, mai nou, un scriitor de succes, Sebastian Lăzăroiu continuă lansările Polirom cu o carte de ficţiune - "Omatidii. Şarada unui hacker".

Radu Paraschivescu, Marcel Tolcea şi Robert Şerban vor fi amfitrionii evenimentului de la 13.30, când se va discuta despre cel mai recent volum al lui Radu Paraschivescu, "Două mături stau de vorbă", apărut la editura Humanitas.

Proaspăt laureat al premiului Formentor, scriitorul Mircea Cărtărescu îşi va prezenta în premieră la Bookfest Timişoara volumul "Jurnal", sâmbătă, de la ora 14.00, alături de editorul Lidia Bodea, Cristina Chevereşan, Mircea Mihăieş, şi Robert Şerban.

Editura Humanitas Fiction le propune vizitatorilor celei de-a treia zi de Bookfest Timişoara trei volume dintre apariţiile recente. Astfel, de la 15.45, Adriana Babeţi, Daniel Vighi şi Robert Şerban vor vorbi despre volumele "Ruta subterană", de Colson Whitehead, "Zuleika deschide ochii", de Gusel Iahina, şi "Visul numărul 9", de David Mitchell, împreună cu editorul Denisa Comănescu.

Un interesant experiment livre propune editura Polirom de la ora 18.00, când autorii Tudor Şerban şi Robert Şerban vor vorbi despre prima lor creaţie comună, cartea "Tată, eu glumesc serios!", cu ilustraţii Bogdan, Jan şi Julian Achimescu.

Programul zilei de sâmbătă se va încheia cu lansarea de la ora 19.00 a volumului colectiv "100 gânduri şi ipostaze", apărut la editura Universităţii de Vest, în prezenţa unora dintre cei mai importanţi actori culturali ai Timişoarei: Otilia Hedeşan, Raluca Bercea, Dan Negrescu, Dorel Săndesc, Mădălin Bunoiu, Gabriel Istrate, Vasile Docea, Şerban Foarţă, Liliana Mercioiu Popa, Bogdan Dima, Alexandru Drăgan şi Radu Pavel Gheo.

Cea de-a patra zi a Bookfest Timişoara debutează la ora 10.00 cu o expoziţie de cataloage de artă a grupului Sigma pe care o vor vernisa curatoarea Sorina Jecza, împreună cu Constantin Flondor şi Dumitru Tulcan.

După lansarea unui nou volum semnat Dan Negrescu şi Dana Percec, "Excerpte veninoase şi onirice, Eseu despre doi fraţi", de la ora 11.00, Bookfest Timişoara găzduieşte o dezbatere şi prezentare de carte cu medicul nutriţionist Simona Tivadar, autoarea volumului "Medicină, nutriţie şi bună dispoziţie", apărut la editura Humanitas. Evenimentul va începe de la ora 12.00. Autoarea va fi însoţită de Radu Paraschivescu.

Editura Polirom propune, de la 13.30, o incursiune în perioada de aur a jurnalismului umoristic şi de investigaţie românesc prin prezentarea volumului "Caţavencii şi tribul lor. O etnografie a grupului incomod şi de moravuri grele Caţavencu (1990-2006)", de Eugen Istodor, urmată, de la ora 14.00, de prezentarea volumului "Frumoasa necunoscută. Literatura şi paradoxurile teoriei", de Carmen Muşat, director al revistei Observator cultural.

Ziua se va încheia la Bookfest Timişoara cu o proiecţie de film, "Ultimul căldărar",  un documentar semnat de Cosmin Bumbuţ şi Elena Stancu. 

Intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât şi la toate evenimentele programate pe durata acestuia. În toate cele patru zile, Bookfest Timişoara va putea fi vizitat între orele 10.00 şi 20.00.

Salonul de Carte Bookfest Timişoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România şi Primăria Municipiului Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.