George Clooney şi-a schimbat rolul din serialul „Catch-22”, prin care va reveni în televiziune după două decenii, astfel încât să îşi poată îndeplini obligaţiile din spatele camerei, ca producător executiv şi coregizor al acestui proiect, scrie Variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rolul pe care ar fi trebuit să îl interpreteze Clooney – colonelul Cathcart, va fi jucat de Kyle Chandler.

George Clooney va interpreta personajul Scheisskopf, instructor comandant la şcoala de cadeţi a soldatului american Yossarian, în serialul care va fi distribuit de Hulu.

Pentru Kyle Chandler, acesta va fi cel de-al doilea rol major pe care îl are într-un serial difuzat pe o platformă de streaming. Anterior, el a apărut în drama „Bloodline” difuzată de Netflix. Chadler a mai apărut recent în filmul de comedie „Game Night”.

Chandler este cunoscut mai ales pentru inrtepretarea unui antrenor de fotbal, Eric Taylor, în serialul NBC adaptat după romanul „Friday Night Lights: A Town, a Team, and a Dream”, scris de H. G. Bissinger. Între alte filme în care a apărut actorul se numără „Manchester by the Sea”, „The Wolf of Wall Street” şi „Argo”.

„Catch-22” prezintă povestea unui soldat american numit John Yossarian (Christopher Abbott), bombardier în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care este enervat de faptul că armata continuă să crească numărul misiunilor pe care trebuie să le îndeplinească fiecare soldat, astfel încât să i se permită să se întoarcă acasă. Singura modalitate prin care poate scăpa de misiuni este aceea de a demonstra că nu este capabil din punct de vedere psihic să participe la zbor.

Partenerul de producţie al lui George Clooney, Grant Heslov, va regiza, de asemenea, o parte din acest serial. Ellen Kuras va produce şi va regiza două episoade.

Scenariul serialului, a cărui acţiune este plasată în Italia, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, este scris de Luke Davies („Lion”) şi de David Michod („War Machine”), care sunt şi producători executivi.

Serialul, care va avea şase episoade, va fi produs de Paramount Television şi Anonymous Content. Din distribuţia show-ului va face parte şi  Hugh Laurie.

„Catch-22” a fost mai fost adaptat în 1970 de Paramount într-un lungmetraj regizat de Mike Nichols, cu Alan Arkin, Martin Balsam, Richard Benjamin şi Bob Newhart în distribuţie.

Născut pe 6 mai 1961, George Clooney a devenit cunoscut graţie rolului din serialul „E/R”. S-a remarcat apoi în lungmetraje precum „Batman & Robin” (1997), „The Thin Red Line” (1998), „O Brother, Where Art Thou?” (2000), filmele din seria „Ocean”, „Good Night, and Good Luck” (2005), „Michael Clayton” (2007) şi „Gravity” (2013).

Premiat cu Oscar pentru „cel mai bun rol secundar” din „Syriana” (2005), George Clooney a primit un al doilea trofeu al Academiei de Film Americane pentru „cel mai bun film” - „Argo” (2012, r. Ben Affleck) - în calitate de producător. El a mai primit şase nominalizări la prestigioasele premii. Anul acesta, a primit un trofeu onorific la gala premiilor César.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.