Actorul britanic Hugh Laurie se alătură distribuţiei serialului Hulu inspirat din romanul „Catch-22”, proiect cu care George Clooney revine în televiziune, ca regizor şi actor, scrie Variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laurie îl va interpreta pe maiorul Coverley de la baza aeriană Pianosa. O prezenţă nobilă şi impunătoare, Coverley îşi petrece timpul ascultând jazz şi închiriind apartamente pentru ofiţeri.

Clooney va regiza şi va face parte din distribuţia serialului de şase episoade, bazat pe romanul „Catch-22” (1961), semnat de scriitorul american Joseph Heller.

Scenariul serialului, a cărui acţiune este plasată în Italia, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, este scris de Luke Davies („Lion”) şi de David Michod („War Machine”), care sunt şi producători executivi.

„Catch-22” prezintă povestea unui soldat american numit Yossarian, bombardier în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care este enervat de faptul că armata continuă să crească numărul misiunilor pe care trebuie să le îndeplinească fiecare soldat, astfel încât să i se permită să se întoarcă acasă. Singura modalitate prin care poate scăpa de misiuni este aceea de a demonstra că nu este capabil din punct de vedere psihic să participe la zbor.

Clooney, în vârstă de 56 de ani, îl va interpreta pe comandantul lui Yossarian, colonelul Cathcart. 

Serialul produs de Paramount ar urma să fie filmat în prima parte a acestui an.

Grant Heslov, partenerul de producţie al lui Clooney, va regiza, de asemenea, o parte din serial.

Producători executivi vor fi şi Richard Brown şi Steve Golin, pentru Anonymous Content, alături de Clooney şi Heslov, prin compania Smokehouse Pictures.

„Catch-22” a fost mai fost adaptat în 1970 de Paramount într-un lungmetraj regizat de Mike Nichols, cu Alan Arkin, Martin Balsam, Richard Benjamin şi Bob Newhart în distribuţie.

Născut pe 6 mai 1961, George Clooney a devenit cunoscut graţie rolului din serialul „E/R”. S-a remarcat apoi în lungmetraje precum „Batman & Robin” (1997), „The Thin Red Line” (1998), „O Brother, Where Art Thou?” (2000), filmele din seria „Ocean”, „Good Night, and Good Luck” (2005), „Michael Clayton” (2007) şi „Gravity” (2013).

Premiat cu Oscar pentru „cel mai bun rol secundar” din „Syriana” (2005), George Clooney a primit un al doilea trofeu al Academiei de Film Americane pentru „cel mai bun film” - „Argo” (2012, r. Ben Affleck) - în calitate de producător. El a mai primit şase nominalizări la prestigioasele premii. Anul acesta, a primit un trofeu onorific la gala premiilor César.

Hugh Laurie, în vârstă de 58 de ani, a devenit celebru în Marea Britanie încă din anii 1980 pentru rolurile interpretate în serialele de comedie „Blackadder” şi „A Bit of Fry and Laurie”. A traversat Atlanticul în 2004 pentru a interpreta personajul Gregory House timp de opt ani în serialul „Dr. House”, produs şi difuzat de postul de televiziune Fox, care i-a adus de două ori Globul de Aur la categoria „cel mai bun actor într-un serial dramatic”. Actorul a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, în octombrie 2016. În 2017, a mai primit un Glob de Aur, pentru „The Night Manager”, pentru cea mai bună interpretare a unui actor în rol secundar într-un serial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.