Cântăreţul şi compozitorul canadian de muzică rock Gord Downie, care a decedat în luna octombrie, trupa Arcade Fire şi cântăreţul Shawn Mendes, se numără între câştigătorii galei Juno Awards, echivalentul canadian al premiilor Grammy, care a avut loc în acest weekend, în Vancouver. Femeile au fost slab reprezentate în rândul premiaţilor, scrie Variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Variety, în total, au fost acordate şase premii, duminică, la această gală, care a fost difuzată live în Canada, iar cei mai mulţi câştigători au fost bărbaţi.

Gord Downie, care a murit în octombrie, la vârsta de 53 de ani, după ce a suferit de cancer la creier, a fost numit postum „artistul anului”. 

Shawn Mendes a câştigat trofeul „Juno Fan Choice”, Daniel Caesar a fost premiat la categoria „R&B/Soul Recording of the Year” pentru „Freudian”, iar Tory Lanez a fost premiat pentru cea mai bună înregistrare rap („Shooter”).

Variety notează că singura femeie premiată duminică în cadrul segmentului televizat de CBS al Juno Awards a fost Jesse Reyez, la categoria „Breakthrough Artist of the Year”.

Reyez şi trupa Arcade Fire au avut cele mai multe nominalizări – câte patru, la premiile Juno. Arcade Fire a câştigat la categoria „Album of the Year”, pentru „Everything Now”, învingând alţi nominalizaţi, precum Shania Twain şi Ruth B.

Deşi principalul eveniment din cadrul Juno Awards a avut loc duminică, multe premii au fost acordate la un eveniment care a avut loc sâmbătă.

Trupa Arcade Fire a mai câştigat premiul „International Achievement Award”.

La categoria „Single of the Year” s-a impus Shawn Mendes, cu „There’s Nothing Holdin’ Me Back”.

Kendrick Lamar a fost premiat la categoria „International Album of the Year”, pentru „Damn.”, iar A Tribe Called Red a fost desemnat „grupul anului”.

La categoria „Breakthrough Group of the Year” s-a impus trupa The Beaches.

Gord Downie a mai fost premiat, alături de Kevin Drew, la categoria „Compozitorul anului” (“A Natural”, “Introduce Yerself”, “The North” din albumul „Introduce yourself” – Gord Downie). Pntru acelaşi album, Downie a mai fost premiat la categoria „Adult Alternative Album of the Year”.

În contextul în care industria muzicală canadiană, la fel ca cea americană, se luptă cu o slabă reprezentare a femeilor, Canadian Academy of Recording Arts and Sciences, care organizează Juno Awards, a crescut nivelul reprezentării artistelor, invitându-le să cânte la eveniment pe Reyes, Diana Krall, Light, Sarah Harmer şi Avery Keenainak.

„Este timpul pentru schimbare. Este timpul ca femeile să fie recunoscute pentru reuşitele lor şi pentru valoarea lor în această industrie”, a spus Buffy Sainte-Marie, care a câştigat la categoria „Indigenous Music Album of the Year”, pentru „Medicine Songs”, înainte de gala televizată.

Trupa rock Hedley nu a mai cântat la această gală, cum era plănuit, după ce grupul a fost acuzat de comportament sexual neadecvat.

Gala Juno Awards a fost prezentată, duminică, de Michael Bublé, după ce acesta s-a retras de la ediţia precedentă, deoarece fiul său, Noah, a fost diagnosticat cu cancer. Bublé a sosit pe covorul roşu la ceremonie alături de soţia sa, Luisana Lopilato. Artistul a fost premiat la categoria „Adult Contemporary Album of the Year”, pentru „Nobody But Me”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.