Un cetăţean francez care lucrează la consulatul Franţei în Ierusalim a fost adus în faţa unui tribunal în Israel fiind suspectat că a furnizat ilegal arme palestinienilor, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shin Bet, agenţia de securitate internă a Israelului, l-a identificat pe suspectul în vârstă de 23 de ani ca fiind Romain Franck. El este acuzat că a folosit un vehicul al consulatului pentru a trece de controalele de securitate şi a transfera 70 de pistoale şi două puşti de asalt din Fâşia Gaza în Cisiordania.

Franck face parte, conform rapoartelor, dintr-o organizaţie de trafic de arme şi a efectuat transporturile de arme fără ca superiorul său să ştie.

„Acesta este un incident foarte serios în care au fost exploatate privilegiile şi imunitatea misiunilor diplomatice din Israel pentru a fi transportate ilegal arme care ar putea fi folosite în atacuri teroriste”, a afirmat agenţia de securitate.

În comunicat se arată că bărbatul a recunoscut că a primit arme de la un angajat al centrului cultural francez din Fâşia Gaza pe care le-a dus în Cisiordania acolo unde au fost vândute traficanţilor de arme.

Franck „a acţionat pentru a obţine profit financiar, la iniţiativa proprie şi fără ca superiorii săi să ştie”, se precizează în comunicat. Nu există informaţii că ar avea motive ideologice cum ar fi susţinerea militanţilor palestinieni, conform unui oficial al Shin Bet.

Franck a fost arestat în februarie la graniţa cu Fâşia Gaza şi a apărut la tribunalul din sudul Israelului luni. Alte nouă persoane au fost arestate, conform Shin Bet, inclusiv un gardian palestinian care lucra la consulatul Franţei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.