Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, în discursul de la Congresul partidului, că se tot vorbeşte despre Proiectul de ţară, dar acesta nu există şi, de asemenea, nu există nici un scop naţional „căruia să îi dedicăm un ideal, care să ne liniştească”. El explică faptul că distanţa dintre România şi statele dezvoltate este foarte mare şi „nu poate fi recuperată cu paşi mici”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Se vorbeşte despre Proiectul de ţară cu dezamăgire şi reproş. De fapt, se vorbeşte despre lipsa (proiectului – n.r.). Nu avem un Proiect de ţară, nu avem un scop naţional căruia să îi dedicăm un ideal, care să ne liniştească, un obiectiv spre care să privim şi pe care să ne dorim să-l atingem. Eu spun că îl căutăm bine. Proiectul de ţară (...) se găseşte acolo unde nici nu te gândeşti să îl cauţi”, a declarat Liviu Dragnea.

El susţine că România s-a integrat în comunitatea europeană şi în comunitate Nord-Atlantică, dar a uitat să se integreze în ea însăşi.

“România s-a integrat în comunitatea europeană, s-a intergrat şi în comunitate Nord-Atlantică şi a făcut-o cu succes, dar a uitat să se integreze în ea însăşi. România a uitat se pare cine este, pe cine reprezintă şi ce poate. Ceea ce cred eu că îi lipseşte astăzi României şi nouă tuturor nu este neapărat Proiectul de ţară, ci abordarea frontală,curajul de a ne privi în faţă şi de a spune «aşa nu mai merge». Trebuie să recunoaştem că ne mişcăm prea încet”, a continuat el.

De asemenea, el a spus că distanţa dintre România şi statele dezvoltate este foarte mare şi „nu poate fi recuperată cu paşi mici”.

„Distanţa faţă de statele dezvoltate este foarte mare şi nu poate fi recuperată cu paşi mici, cu şovăială sau cu răzgândit, aşa cum ne-am obişnuit. Dacă cumva este ascuns pe undeva un Proiect de ţară, trebuie să înţelegem că ălă nu este un slogan, un concept (...) înseamnă acţiune, mişcare accelerată, înseamnă dezvoltare în forţă (...)”, a conchis acesta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.