„Atelierul/ L’atelier”, cel de-al optulea film al regizorului francez Laurent Cantet, care a fost prezentat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2017, va fi lansat în România pe 9 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula vorbeşte despre dificultatea generaţiei tinere de a-şi găsi locul într-o societate violentă, împărţită între probleme sociale şi politice.

Olivia (Marïna Fois), o scriitoare celebră, organizează un atelier de vară la care participă un grup de tineri din sudul Franţei. Printre ei, Antoine, un tânăr conflictual şi talentat, care rupe dinamica grupului. Ea este deopotrivă îngrijorată şi fascinată de violenţa lui Antoine şi încearcă să îl cunoască dincolo de graniţele atelierului.

Laurent Cantet a absolvit, în 1986, prestigioasa şcoală de cinema La Femis. S-a făcut remarcat cu două dintre scurtmetrajele sale în care a abordat temele lui preferate: conflictul dintre clasele sociale, în „Tous à la manif”(1995, recompensat cu premiul Jean-Vigo) şi relaţiile familiale, în „Jeux de plage” (1995).

„Ressources humaines” (1999) reprezintă debutul său în lungmetraj, care a primit două premii Cesar – pentru debut şi tânără speranţă (actorul Jalil Lespert). A urmat „L’Emploi du temps”, premiat la Festivalul de la Veneţia în 2001, şi „Vers le sud” (2005), în care joacă Charlotte Rampling.

Adaptarea romanului lui Francois Begaudeau, „Entre les murs”, pentru care a colaborat cu cineastul Robin Campillo, a câştigat trofeul Palme d'Or în 2008.

Laurent Cantet a regizat apoi adaptarea după romanul „Foxfire: Confessions of a Girl Gang” al lui Joyce Carol Oates, iar în 2014 a filmat la Havana „Retour à Ithaque”. Trei ani mai târziu, a fost selecţionat în competiţia Un Certain Regard cu filmul „L’Atelier”, scris împreună cu Capillo.

Filmul va fi lansa în România de Bad Unicorn.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.