Comisia Europeană a transmis luni că părţile combatante în conflictul din Siria ar trebui să dea dovadă de calm pentru a evita o nouă escaladare a violenţelor din regiune, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Intensitatea conflictelor din Siria, inclusiv evenimentele care au avut loc la graniţa cu Israelul în weekend, ne-au îngrijorat profund. Ar putea duce la o escaladare periculoasă”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene în cadrul unei conferinţe de presă.

„Facem apel către toate părţile implicate să dea dovadă de calm şi să evite acţiunile care ar putea duce la o escaladare a situaţiei şi să prelungească suferinţa cetăţenilor sirieni”, a spus ea, adăugând că situaţia este monitorizată îndeaproape de Comisie.

Israelul a afectat puternic sistemul de apărare anti-aeriană sirian, în urma unui atac masiv lansat sâmbătă în Siria după ce o dronă a intrat în teritoriul israelian şi un avion de luptă israelian a fost doborât.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.