Ciprian Valerian Lucan şi Mihai Sabin Măgureanu, fiul, respectiv ginerele profesorului Mihai Lucan au fost audiaţi de procurorii DIICOT, vineri, timp de peste patru ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciprian Valerian Lucan şi Mihai Sabin Măgureanu, fiul, respectiv ginerele profesorului Mihai Lucan au fost audiaţi de procurorii DIICOT, vineri, timp de peste patru ore.

Fiul şi ginerele lui Lucan nu au vrut să facă nicio declaraţie la ieşirea de la audieri, spunându-le jurnaliştilor să se adreseze Biroului de presă al DIICOT. Ei au susţinut că nu pot face declaraţii întrucât este o anchetă în curs.

FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin

Surse judiciare spun că ei ar fi asistat la desigilarea unor probe ridicate de anchetatori în acest dosar.

Ciprian Valerian Lucan este cercetat sub control judiciar în dosarul privind delapidarea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. 

Joi seară, în acest dosar a fost audiat la DIICOT şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. "În cursul zilei de ieri, am dat declaraţii complete, în calitate de martor, în acest dosar. Ca de fiecare dată, am răspuns favorabil demersurilor justiţiei şi voi continua să fac acelaşi lucru ori de câte ori sunt solicitat, ca ministru, dar şi ca cetăţean. Deoarece există o ancheta în curs am datoria şi responsabilitatea unui comportament discret, prudent şi rezervat. Voi sprijini pe căi instituţionale, în măsura competenţelor de care dispun, aflarea adevărului în acest caz, ca şi în celelalte dosare din Sănătate", a scris Bodog, joi, pe Facebook.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a făcut un denunţ în acest dosar, afirma miercuri că actualul ministru al Sănătăţii ar fi intervenit în timpul unui control la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi că între Mihai Lucan şi Florian Bodog există o legătură de rudenie.

În 21 decembrie, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu - Sânpătreanu şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. În 22 decembrie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a fostului şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi a fiului acestuia, hotărând să fie plasaţi sub control judiciar.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

Zeci de plângeri privind decontări ilegale şi defavorizarea unor pacienţi de către medicul urolog Mihai Lucan au fost făcute de pacienţi, dar şi de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, a declarat fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, precizând că, după trimiterea Corpului de control la institutut, în cele şapte luni de mandat, "din fiecare plângere ieşea câte un dosar care era trimis organelor de control". Voiculescu mai spunea că medicii, colegi ai profesorului Mihai Lucan, nu au făcut dezvăluiri despre ilegalităţile comise de acesta, pentru că riscau să îşi piardă funcţiile, existând chiar o situaţie în care un medic care a pus la îndoială autoritatea lui Lucan a fost lovit, ameninţat şi i-au fost sabotate operaţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.