Şefii de stat şi de guverne UE vor valida vineri recomandările lui Michel Barnier în vederea deschiderii celei de a doua faze a negocierilor Brexitului cu Regatul Unit, au declarat miercuri două surse de la Elysée, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deschiderea celei de a doia faze va fi ”fără îndoială” hotărâtă la reuniunea Celor 27 de vineri dimineaţa, la Bruxelles, pe această temă, a declarat o primă sursă.

”Cu privire la Brexit, putem să considerăm că este un summit relativ pozitiv, întrucât (...) depăşim prima etapă a negocierilor cu Regatul Unit şi deschidem celebra a două fază”, a declarat a doua sursă.

Negociatorul şef UE însărcinat cu Brexitul Michel Barnier a apreciat că s-au realizat progrese suficiente în prima fază - drepturile expatriaţilor, frontiera irlandeză şi factura Brexitului - în vederea deschiderii celei de a doua, referitoare la relaţiile regatului cu Uniunea Europeană după Brexit prevăzut la sfârşitul lui martie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.