Filmul „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, debutul în lungmetraj al lui Emanuel Pârvu, va rula din 24 noiembrie în cinematografele din Bucureşti şi din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scenariul, scris de Emanuel Pârvu, spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv. El ştie că va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetiţa pe care a avut-o împreună cu soţia, timp de opt ani, în asistenţă maternală. Ca să o păstreze pe Meda acasă şi să poată depună el dosarul pentru asistenţă maternală, Doru trebuie să facă rost de bani. Însă într-o localitate izolată, unde doar mersul la tăiat de lemne şi vânzarea vacilor pot aduce bani legal, Doru este forţat să accepte, după ce a încercat tot ce era posibil, să participe la o acţiune de braconaj.

Din distribuţie fac parte actorii Şerban Pavlu, Ana Radu, Adrian Titieni, Florin Zamfirescu, Vlad Corbeanu, Radu Zetu, Costel Caşcaval, Dan Aştilean, Mihai Dinvale, Rodica Negrea, Lucian Ifrim, Codin Maticiuc, Ioana Abur, Lucian Ghimişi şi Gabriel Radu.

Imaginea este semnată de Silviu Stavilă („Marfa şi banii”, „Niki Ardelean, colonel în rezervă”, „Carmen”).

Pelicula a fost prezentată în premieră mondială în cadrul competiţiei oficiale a Festivalului de Film de la Sarajevo 2017, unde a obţinut premiul pentru regie şi premiul pentru cel mai bun actor- Şerban Pavlu.

Inclus în competiţia oficială a festivalurilor de film de la Skopje şi Geneva şi prezentat în cadrul Zilelor Filmului Românesc de la Chişinău şi în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Cottbus, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” va fi proiectat, în decembrie 2017, în cadrul „Making Waves: New Romanian Cinema”, la New York.

Lansarea filmului în cinema va fi însoţită de o campanie socială ce îşi propune să ofere publicului mai multe informaţii despre asistenţa maternală şi despre adopţie. Campania debutează pe 24 noiembrie, cu vernisajul unei expoziţii de fotografie semnate de Alex Gâlmeanu, Dragoş Asaftei, Cristian Şuţu, Vlad Eftenie si Cătălin Olteanu. Expoziţia va fi găzduită de AFI Cotroceni în perioada 24 noiembrie - 9 decembrie.

„Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” este un film independent, produs de Miruna Berescu, prin Asociaţia FAMart, şi coprodus de Dan Chişu, prin DaKINO Productions, şi Dorin Mirea, prin Ceramus Film.

Filmul va fi distribuit în cinematografele din România de Asociaţia FAMart.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.