Arlington, Virginia - MBDA Inc.* anunţă semnarea unui nou contract cu Boeing pentru a produce până la 21.000 de subansamble-aripi de tip Wing Diamond Back® pentru bombe cu diametru mic (SDB-1). Acesta urmează unui alt contract lansat de Forţele Aeriene din SUA companiei Boeing privind o comandă nouă pentru producerea bombelor SDB-1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MBDA Diamond Back Wing Assembly - o componentă cheie a bombei cu diametru mic produsă de Boeing - dispune de un design brevetat cu aripi tandem, care îmbunătăţeşte manevrabilitatea bombei SDB şi extinde raza de acţiune la peste 60 de mile marine, sporind siguranţa pilotării şi capacitatea operaţională. SDB-1 este o bombă avansată de ghidare cu precizie, care oferă avioanelor capacitatea de a transporta un număr mai mare de arme şi de a lovi cu exactitate ţinte multiple dintr-o singură lovitură de luptă.

În urma anunţului de atribuire a contractului, CEO-ul MBDA Inc., John Pranzatelli, a declarat: "Acest nou contract se datorează parteneriatului nostru solid cu Boeing şi performanţelor remarcabile, de-a lungul multor ani de livrare a acestor subansamble-aripi. MBDA Inc. Huntsville va continua să satisfacă cerinţele clienţilor la timp şi în limita bugetului, şi va dezvolta, în acelaşi timp, contribuţia la lanţul de aprovizionare al SUA. În plus faţă de Diamond Back, MBDA Inc. îşi menţine angajamentul de a introduce în SUA un portofoliu superior de muniţii ghidate cu precizie şi tehnologie avansată MBDA."

MBDA Inc. a obţinut trei premii Boeing Performance Excellence pe parcursul producţiei a peste 18.000 de subansamble-aripi de tip Diamond Back Wing. MBDA a produs unitatea cu numărul 20.000 în septembrie 2017.

MBDA Inc. va continua să producă şi să testeze ansamblele Diamond Back Wing la unitatea din Huntsville, Alabama. De asemenea, MBDA angajează personal nou şi îşi extinde facilităţile pentru a satisface cererea tot mai mare de subansamble-aripi.

MBDA Inc. este subsidiara din SUA a producătorului de rachete MBDA. Cu o prezenţă semnificativă în 5 state europene şi în SUA, grupul a avut în 2016 o cifră de afaceri de 3 miliarde de euro şi comenzi de 15,9 miliarde de euro. MBDA este lider mondial în domeniul rachetelor şi al sistemelor de rachete, având clienţi peste 90 de forţe armate din întreaga lume. MBDA este singurul grup european capabil să proiecteze şi să producă rachete şi sisteme de rachete, care corespund gamei întregi de necesităţi operaţionale actuale şi viitoare ale celor trei forţe armate (terestre, maritime şi aeriene). În total, grupul oferă o gamă de 45 de sisteme de rachete şi soluţii de protecţie aflate deja în serviciu operaţional şi alte peste 15 produse aflate în prezent în dezvoltare. MBDA este deţinută de către Airbus Group (37,5%), BAE Systems (37,5%) şi Leonardo (25%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.