Primăria comunei Vinţu de Jos, judeţul Alba, a fost amendată de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă după ce s-a descoperit la un control că avea două persoane angajate pentru un proiect european, ale căror contracte de muncă nu erau înregistrate în programul naţional Revisal. Amenda aplicată a fost de 40.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat remis, luni, de Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, instituţia a descoperit în urma unui control desfăşurat la Primăria comunei Vinţu de Jos că administraţia publică avea două persoane fără forme legale de angajare.

Cele două angajate au fost încadrate într-un proiect european câştigat de primărie, însă nu le-au fost transmise contractele prin programul Revisal şi astfel situaţia a fost asimilată celei de muncă „la negru”.

Primăria comunei Vinţu de Jos a fost sancţionată cu o amendă în valoare de 40.000 de lei pentru cele două angajate descoperite fără forme legale de angajare.

Inspectorii ITM Alba au controlat în perioada 23 – 27 octombrie 37 de agenţi economici, cu un număr total de 1.264 de salariaţi şi a dat amenzi în valoare totală de 86.500 de lei şi 18 avertismente.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.