Secretarul de stat în ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anunţat că cei trei mineri răniţi în explozia de la Mina Uricani vor fi aduşi cu un elicopter în Bucureşti, urmând să fie internaţi la Spitalul de Arşi şi la Spitalul Bagdasar Arseni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arafat a afirmat că starea minerilor este mai gravă decât a fost stabilit iniţial, unul dintre mineri având arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului, iar ceilalţi doi având probleme respiratorii.

Ei vor fi transferaţi de la Spitalul petroşani în Capitală, la Spitalul de Arşi şi la Spitalul Bagdasar Arseni.

Explozia s-a produs în jurul orei 7.00 şi a surprins patru mineri - trei au reuşit să se salveze, iar al patrulea este dispărut, fiind căutat de către echipe de salvatori. Minerii răniţi au suferit arsuri pe faţă, pe mâini şi pe picioare, fiind duşi la Spitalul Petroşani.

Minerii care au fost surprinşi de explozie în subteranul Minei Uricani lucrau la 50 de metri adâncime, la ridicarea unui dig pe plan înclinat, iar în acea zonă nu mai exista tensiune electrică de multă vreme, astfel că nimeni nu înţelege cum s-a produs explozia, a spus liderul sindical de la mină, Laszlo Domokos. El a declarat pentru News.ro că principala ipoteză este că deflagraţia s-ar fi produs în urma unei aprinderi de metan în subteran.

”Era o echipă de patru muncitori, cu toţii au fost prinşi în subteran în urma unei explozii. Ei lucrau la ridicarea unui dig ca să închidă lucrarea. Se aflau la 50 de metri de suprafaţă, pe un plan înclinat, iar tensiune electrică nu există de mult în acea zonă, astfel că nu îşi explică nimeni de ce a avut loc această explozie. Prima variantă luată în calcul este că ar fi avut loc o aprindere de metan în subteran”, a declarat Laszlo Domokos.

El a precizat că lucrarea respectivă este mai veche, iar îndiguirea era făcută la suprafaţă.

Mina Uricani este în proces de închidere aprobat încă din 2009, iar până la finalul anului este prevăzut să îşi încheie activitatea de exploatare. Din cei 2.200 de mineri care lucrau acolo, acum au mai rămas aproximativ 300.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.